Verdwijnen de brandweervrijwilligers?

De website brandweervrijwilligers.nl waarschuwt voor het verdwijnen van de brandweervrijwilligers. Als je volgens het platform nauwelijks iets doet om ze te vinden, te binden en te boeien gaat dat zeker gebeuren.
De website voor brandweervrijwilligers vindt het buitengewoon treurig dat de algemeen directeur van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) een fatale brand in Hellevoetsluis gebruikt om brandweervrijwilligers negatief in de schijnwerpers te zetten. Hij zei in een krant dat het bluswerk ‘door slordigheden en misverstanden’ te laat begon. Het is volgens brandweervrijwilligers.nl opmerkelijk dat de directeur zich kennelijk niet afvraagt hoe het komt dat steeds minder vrijwilligers nog gemotiveerd zijn om op te komen voor een alarm, laat staan wie de meerkosten van het ‘parttime’ korps gaat betalen.
Echte problemen
De vrijwilligers zeggen dat het lijkt dat de directeur op een goedkope manier de aandacht wil afleiden van de echte problemen in de veiligheidsregio, zoals hoge opkomsttijden en de primaire slagkracht van de brandweer. Hij had al eerder vooringenomen conclusies geuit over de omstandigheden bij de fatale brand. Nog voordat enig onderzoek had plaatsgevonden, zei hij al dat de vertraging niet van invloed was op het verloop van de brand in Hellevoetsluis en de overlevingskansen van de bewoners van de betreffende woning. De vrijwilligers hebben de minister van Veiligheid en Justitie schriftelijk verzocht nader onderzoek in te stellen.

Deel dit artikel via: