Verkeersmanagement op basis van Bosch-camera’s en Genetec

Voor verkeersmanagers heeft Bosch de Inteox-camera’s met Traffic Detector-software geïntegreerd in Genetec Security Center. Zo ontstaat een oplossing die helpt bij het in goede banen leiden van het verkeer en het voorspellen en voorkomen van incidenten.

Het handhaven van een efficiënte stroom van voertuigen, mensen en goederen door steden en gemeenschappen is van fundamenteel belang voor het dagelijks leven en zakelijke activiteiten. Transportprofessionals moeten de reactietijden verkorten, de verkeersstroom verbeteren en de rijervaring verbeteren. Bosch biedt een slimme keuze om deze uitdagingen aan te gaan met zijn vaste en bewegende cameramodellen in de Inteox-serie, Traffic Detector-software en naadloze integratie met Genetec Security Center.

Neurale videoanalyse
De Traffic Detector-software is gebaseerd op diepe neurale netwerkgebaseerde videoanalyse. Het systeem is getraind met behulp van hoogwaardige, real-life gegevens uit het veld, waardoor het patronen kan herkennen om complexere taken sneller, gemakkelijker en nauwkeuriger aan te pakken. De software is ontworpen om overlappende vrachtwagens, bussen, motorfietsen en fietsen te detecteren, te classificeren en te tellen in overvolle verkeersscènes, met aanvullende metadata, waaronder snelheden, locatie en kleur. Het systeem kan ook mensen detecteren en tellen.

Hoge nauwkeurigheid
Gegevens verzameld uit de Traffic Detector-software bieden bruikbare inzichten voor het verbeteren van het efficiënte gebruik van wegen en de veiligheid van mensen en voertuigen in tunnels en op snelwegen. Robuuste algoritmen zijn getraind om mogelijke verstoringen te negeren die worden veroorzaakt door koplampen of schaduwen van voertuigen, extreem weer en zonreflecties. De Traffic Detector-software levert nauwkeurigheidsniveaus van meer dan 95 procent – een noodzakelijke drempel voor verbeterde veiligheidstoepassingen.

Genetec Security Center 
Systeemintegrators en gebruikers profiteren van de voortdurende samenwerking van Bosch en Genetec. Genetec Security Center is vanaf de grond opgebouwd om alle gegevens te verenigen, inclusief beveiligingsbeleid, gebeurtenissen en onderzoeken. Dankzij het uitgebreide ecosysteem kunnen gebruikers hun systemen uitbreiden met de technologie die nodig is om opkomende dreigingen het hoofd te bieden. Het herbergt ook naadloos nieuwe datatypes in één interface.
De Security Center Traffic Sensor Management-module is een systeem om volledig te profiteren van verkeersgegevens. Het neemt bijna real time verkeersgegevens op die zijn vastgelegd van verschillende verkeerssensoren om een ​​beter inzicht te krijgen in de verkeersstroom.

Dashboards
Video-analysegebeurtenissen die door de verkeersdetector worden geactiveerd, worden door de verkeerssensorbeheermodule omgezet in makkelijk te begrijpen dashboards. Dit ter ondersteuning van de besluitvorming en het helpen bij het voorspellen van potentiële incidenten. De gegevens worden geanalyseerd om objecttellingen en classificaties, objectsnelheden, GPS-positie en verkeersvolumes te bieden. Op deze gegevens kunnen vervolgens drempels worden ingesteld om geautomatiseerde waarschuwingen te genereren. Met de ondersteuning van Bosch-metadata kunnen objecten worden gemarkeerd met overlays. Gegevens kunnen ook worden gebruikt om meerdere toepassingen van Intelligent Transportation Systems te ondersteunen, zoals monitoring van kruispunten, verbeterd situationeel bewustzijn in tunnels en op snelwegen, parkeerbeheer, onmiskenbare objectdetectie en -tracking en zeer nauwkeurige telling van mensen in verschillende toepassingen.

Ondersteunde Bosch-camera’s zijn de Flexidome en Dinion inteox 7100i IR OC en ITS cameramodellen, de MIC inteox 7100i OC- en ITS-cameramodellen en de Autodome inteox 7000i OC- en ITS-cameramodellen.

Deel dit artikel via: