Verkerk kiest voor SmartEvac van ARAS

Voor de markt van de langdurige zorg heeft Verkerk gekozen voor SmartEvac® van ARAS Security. Dit is een stille ontruimingsalarminstallatie op basis van smartphones. Het systeem voldoet aan NEN2575.

Commercieel directeur Julius Faber van ARAS en manager Safety & Security Edwin de Waard van Verkerk tekenden de partnerovereenkomst. Productmanager Eugène Ploegmakers, die daarbij aanwezig was: “Deze overeenkomst laat zien dat Verkerk gelooft in het concept van smartphones, ook voor stille ontruiming. We hebben uitgebreid getest in combinatie met de Verkerk Sherpa app voor zorgalarmering en we voldoen volledig aan de NEN2574-4.” Volgens Ploegmakers is er nauwelijks nog een reden te bedenken om pagers te gebruiken voor stille ontruiming. “Alles kan op één smartphone. Het verpleegoproepsysteem wordt daarmee ook nog eens een stuk betrouwbaarder vanwege de eisen voor functiebehoud bij ontruimingssystemen.
Verkerk zal SmartEvac niet alleen inzetten in combinatie met hun zorgtechnologie. Klanten die gebruik maken van een van de merken brandmeldcentrales van Verkerk èn smartphones willen gebruiken voor stille ontruiming worden ook geholpen. Volgens Faber heeft ARAS met deze overeenkomst een belangrijk doel bereikt: vooraanstaande partijen die de rol van system integrator vervullen naar de eindklant in de langdurige zorg, voorzien van SmartEvac® als vervanger van de paging-installatie.

Deel dit artikel via: