Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Eagle Eye Networks

Optex

G4S

ASSA ABLOY

Milestone

PG Security Systems

Top Security

Unii

JMB Groep

Secusoft

Traka ASSA ABLOY

SOBA

2N

Trigion

Paxton

Advancis

Lobeco

Eizo

Multiwacht

SmartCell

VVNL

Alphatronics

SMC Alarmcentrale

Nimo Drone Security

ASIS

Oribi ID Solutions

20face

Add Secure

Explicate

Uniview

Genetec

Nimo Dog Security

Securitas

BHVcertificaat.online

Avigilon Alta

Brivo

Kiwa

DZ Technologies

EAL

ARAS

De Beveiligingsjurist

Bosch Security Systems

Seagate

Dero Security Products

Gold-IP

OSEC

Bydemes

Nenova

Hikvision

Service Centrale Nederland

VideoGuard

Seris

CDVI

NetworxConnect

i-Pro

ADI

VEB

CardAccess

IDIS

CSL

RoSecure

SmartSD

Regio Control Veldt

HID

Masset Solutions

GFT

NIBHV

Hanwha Vision Europe

VAIBS

Paraat

Alarm Meldnet

Akuvox

HD Security

Centurion

VBN

Network Optix

Crown Security Services

Sequrix

Connect Security

Ajax Systems

Vernieuwde moduul voor het werken met de VRKI 2.0

3 april 2019
Redactie
05:57

De VRKI RisicoClassificatie Uitgebreid-moduul is aangepast aan de VRKI 2.0 die sinds 1 januari van dit jaar van kracht is. De moduul helpt beveiligingsbedrijven bij het bepalen van het inbraakrisico van klanten en de daarvoor benodigde beveiligingsniveaus.

De VRKI (Verbeterde Risicoklasse Indeling) is bedoeld om een beveiligingsplan op te stellen voor woningen, bedrijven en onderwijsinstellingen. Door middel van het invoeren van een aantal gegevens wordt een ‘intakedocument’ samengesteld. Dit document vormt het uitgangspunt voor het op te stellen beveiligingsplan en het daaraan gekoppelde Programma van Eisen (PvE). Ieder jaar wijzigt de VRKI-regeling en wordt het programma aangepast aan de nieuwe eisen. Zodoende is er sinds 2008 elk jaar een nieuwe versie van de RC-moduul uitgekomen.

VRKI 2.0
Sinds 1 januari is de VRKI 2.0 van kracht. De RisicoClassificatie-moduul is hierop gebaseerd. Daarnaast staat op de USB-stick ook nog de vorige versie (2017) van de VRKI, die bij hercertificatie kan worden geraadpleegd. Door het invoeren van een beperkt aantal gegevens, de waarde en attractiviteit van de aanwezige goederen, toont de RC niet alleen de juiste risicoklasse maar geeft deze ook aan op welke wijze de beveiliging kan worden uitgevoerd. Bij bedrijven wordt de risicoklasse mede bepaald onder welke omstandigheden de attractieve goederen aanwezig zijn, zowel voor eigen gebruik, in een winkel of showroom of in een magazijn. De tweede tot en met de zesde invulopties (subsystemen) worden gebruikt voor een deel van het object met een andere omschrijving, of een andere attractiviteit van goederen en waarde. Immateriële zaken die van toepassing zijn op het risico kunnen meewegen.

BORG– of VEB-Beveiligingscertificaat
De geconstateerde risicoklasse geeft de combinaties van samenhangende beveiligingsmaatregelen die voldoen een de vereiste niveaus. Als de beveiliging op deze wijze wordt uitgevoerd geeft de RC-moduul aan dat er een BORG- of VEB-Beveiligingscertificaat kan worden afgegeven. In alle situaties kan er ook gekozen worden voor een zogenaamde maatwerkoplossing. Het beveiligingsplan wordt dan op basis van gelijkwaardigheid gemaakt.
Ook kan de opdrachtgever aangeven dat maar een deel van de beveiligingsmaatregelen gewenst is of dat hij maatregelen op een lager niveau wil laten uitvoeren, of bijvoorbeeld alleen een inbraakalarmsysteem wil laten installeren. De adviseur geeft dan in de RC-moduul aan welke maatregelen gewenst zijn. Hierop laat de RC-moduul zien dat er een BORG- of VEB-Opleveringsbewijs mag worden afgegeven.

De VRKI RisicoClassificatie Uitgebreid-moduul wordt voor 355 euro geleverd op USB-stick en verkrijgbaar via www.vakmedianet.nl/vrki

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

SequriX

Suricat

Seagate

Wordt een partner