Vernieuwde Siemens SPC productlijn en Cloud service

In de SPC productlijn heeft Siemens een Cloud service, een vernieuwde app en een nieuw keypad geïntroduceerd.

Met de Siemens SPC Connect server is het mogelijk voor de SPC centrales een cloud service op te zetten. Door in te loggen op de server kan de installateur via IP verbinding maken met z’n SPC projecten. Op de server staan buiten een gebruikersnaam en wachtwoord geen gegevens van de centrale of de gebruiker opgeslagen.
siemens spc appDe SPC Connect server zorgt voor een snelle en veilige communicatie via IP op basis van 256AES-CBC encryptie. De verbinding kan worden gemaakt via PC of, met de vernieuwde SPC Connect app, via tablet of smartphone. Via de gebruikersinterface kunnen eindgebruikers ook inloggen op de server.
Met deze cloud service kan de installateur al z’n SPC projecten eenvoudig, overzichtelijk en veilig beheren. Zo kan hij op afstand en zonder portforwarding onder andere up- en downloaden, software updates uitvoeren, storingen en alarmmeldingen bekijken en de programmering aanpassen.
Met de cloud service is ook een vernieuwde interface en een nieuwe versie van de SPC App beschikbaar. De nieuwe app is helemaal geïntegreerd met de nieuwe cloud portal. Zowel de installateur als de eindgebruiker kunnen via PC, tablet en Smartphone inloggen. De nieuwe overzichtelijke interface heeft voor alle gebruikte devices dezelfde look.
SPC Connect laat gebruikers toe meerdere sites te bekijken en bedienen. Zo kunnen zowel de gebruiker als de installateur hun sites beheren en elk systeem dat gekoppeld is aan hun account in- of uitschakelen, de status bekijken, deuren openen en uitgangen sturen. Als er IP camera’s verbonden zijn kunnen ook beelden van de geselecteerde site worden bekeken. Een plattegrond visualiseert de installatie en maakt de bediening nog eenvoudiger.
siemens spc comfort keypadNaast de cloud service heeft Siemens ook een nieuw keypad gelanceerd. Het keypad maakt gebruik van touch key technologie en is één van de dunste keypads met grafisch display op de markt.
Het keypad heeft een moderne en strakke vormgeving en is voorzien van blauwe LED verlichting. Er is ook een uitvoering beschikbaar met een kaartlezer die zowel EM kaarten als Mifare kaarten leest. Verder kan het keypad worden voorzien van een draadloze ontvanger, zodat draadloze componenten eenvoudig aan het systeem kunnen worden toegevoegd. Als het keypad niet wordt gebruikt dooft de verlichting automatisch, hierdoor is het keypad op een witte muur vrijwel onzichtbaar. Er is ook een inbouwbehuizing voor het keypad beschikbaar, hiermee is het keypad volledig in het interieur te integreren.

Deel dit artikel via: