Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Avigilon Alta

CDVI

Bosch Security Systems

Service Centrale Nederland

ASIS

HD Security

Paxton

2N

Seagate

Masset Solutions

Optex

Alarm Meldnet

Securitas

Advancis

NetworxConnect

Milestone

Secusoft

VBN

Seris

Paraat

IDIS

i-Pro

Multiwacht

Unii

GFT

BHVcertificaat.online

Oribi ID Solutions

RoSecure

Brivo

Bydemes

Akuvox

VAIBS

Genetec

CardAccess

VVNL

JMB Groep

ADI

20face

HID

Sequrix

ASSA ABLOY

OSEC

Top Security

De Beveiligingsjurist

Eagle Eye Networks

Explicate

Uniview

ARAS

Regio Control Veldt

NIBHV

Ajax Systems

Lobeco

PG Security Systems

G4S

EAL

Kiwa

Crown Security Services

Dero Security Products

Add Secure

Alphatronics

SmartCell

SmartSD

Trigion

SMC Alarmcentrale

Connect Security

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

Eizo

Nimo Drone Security

Centurion

DZ Technologies

VEB

Hanwha Vision Europe

CSL

Nenova

SOBA

Gold-IP

Nimo Dog Security

Hikvision

Versneld onderzoeken video’s voor vervoersbedrijven

8 oktober 2023
Redactie
07:13

Met het Genetec Clearance digital evidence managementsysteem is het nu mogelijk om op afstand video-opnames op te vragen van fysieke beveiligingssystemen van vervoersbedrijven en hun vervoermiddelen. Dit dankzij de integratie van Clearance met de Genetec Security Center Fleet Monitoring-moduul.

Met behulp van een browser-gebaseerd systeem kunnen vervoersbedrijven data van elk mogelijk vervoermiddel in één oplossing koppelen, om zo bewijsmateriaal en opnames van camera’s gestroomlijnd te beheren en te delen met interne afdelingen en externe partners, zoals de politie.
Beveiligingsteams van vervoersbedrijven besteden nu veel tijd en resources aan het bieden van hulp aan juridische en schade-afdelingen, wetshandhavingsinstanties en partijen die toegang nodig hebben tot video-opnames die zijn vastgelegd door camerasystemen. Deze worden nog vaak op fysieke media aangeleverd, wat het proces vertraagt en waarmee kosten oplopen.

Gebeurtenissen analyseren
Genetec Clearance voorkomt het tijdrovende en kostbare proces van het sturen van personeel naar voertuigen en stations wanneer zich een incident voordoet, maar ook van het overdragen van video’s naar externe schijven en het afleveren ervan bij externe partijen. Alle verzoeken worden centraal en veilig bijgehouden binnen Clearance en doorlopen het goedkeuringsproces van de organisatie om te verzekeren dat ze in overeenstemming zijn met het beleid, voordat de video wordt gedeeld.
Met Genetec Clearance kunnen interne afdelingen en externe partijen via een webbrowser opnames opvragen van camera’s op stations en boordsystemen en video’s bekijken vanuit dezelfde applicatie. De export van boordsystemen omvat ook telematica-data van vervoersmiddelen, die samen met video-uploads kunnen worden bekeken. Deze data, zoals voertuigsnelheid, rem- en richtingaanwijzeractivering, kan worden gedeeld met advocaten en andere geautoriseerde partijen, wat helpt om een plaats delict te beoordelen en gebeurtenissen verder te analyseren.

Complexe taak
“Beveiligingsteams van vervoersbedrijven hebben de complexe taak om de operatie van verschillende locaties te managen en de veiligheid van reizigers en werknemers te garanderen”, zegt product group director Erick Ceresato van Genetec. “Door de stappen die nodig zijn om video’s op te vragen te automatiseren en de tijd te verkorten die nodig is om videomateriaal te delen met degenen die deze moeten beoordelen, houden securityteams tijd over om zich te focussen op bedrijfskritische activiteiten. Een geünificeerde beveiligingsoplossing voor alle stations, vervoersmiddelen en wagenparken opent de deur naar meer efficiency en verwijdert knelpunten die toegang tot deze data van oudsher in de weg stonden.”

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner