Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SOBA

Bosch Security Systems

Lobeco

Uniview

De Beveiligingsjurist

Nimo Dog Security

Eagle Eye Networks

Secusoft

Unii

G4S

SmartSD

Crown Security Services

IDIS

2N

DZ Technologies

OSEC

NetworxConnect

HD Security

Paraat

SMC Alarmcentrale

Optex

Genetec

Alphatronics

RoSecure

Ajax Systems

Oribi ID Solutions

Avigilon Alta

CSL

Dero Security Products

VideoGuard

Nenova

20face

Trigion

i-Pro

GFT

Add Secure

CardAccess

Seris

Centurion

ARAS

Eizo

VBN

VAIBS

Sequrix

JMB Groep

Masset Solutions

Seagate

Alarm Meldnet

Regio Control Veldt

SmartCell

Milestone

Hanwha Vision Europe

Multiwacht

CDVI

Explicate

Paxton

HID

Bydemes

Service Centrale Nederland

Securitas

ASSA ABLOY

NIBHV

VEB

Akuvox

Hikvision

Top Security

BHVcertificaat.online

Connect Security

Kiwa

Traka ASSA ABLOY

VVNL

ASIS

Brivo

Gold-IP

Nimo Drone Security

Advancis

ADI

PG Security Systems

EAL

Verzekeraars waarschuwen voor nepbrandveiligheidsadviseurs

22 juni 2022
Redactie
13:00

Het Verbond van Verzekeraars waarschuwt voor partijen die beweren uit naam van de verzekeraars de brandveiligheid in woningen te willen ‘controleren’. Het gaat om oplichters die willen inventariseren wat er te halen valt in de te controleren woningen.

De criminelen komen aan de deur om, zogenaamd namens de verzekeraar, te controleren of de woning al is voorzien van de per 1 juli verplichte rookmelders. Eenmaal binnen hebben ze het dan vaak voorzien op de waardevolle spullen van de bewoners. Ook worden bewoners gebeld en gemaild voor een ‘inspectie-afspraak’ namens het Verbond van Verzekeraars. Het gaat deze nepinspecteurs dan bijvoorbeeld om het uitvoeren van een zogeheten NEN-keuring om branden door elektrische installaties te voorkomen. Denk hierbij aan de stoppenkast, maar ook de extra installatie in verband met zonnepanelen op het dak.

Onnodige inspecties
“Wij ontvangen signalen dat de naam van het Verbond wordt misbruikt om mensen over te halen een vaak onnodige inspectie uit te voeren en daar vervolgens de kosten voor te moeten betalen”, vertelt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond. Hij wijst erop dat het Verbond nooit inspecties voorschrijft of uitvoert. “Wees dus alert als dit wel wordt gezegd en neem bij twijfel contact op met uw opstalverzekeraar of de politie.”

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022
Om het aantal woningbranden tegen te gaan, zijn rookmelders vanaf 1 juli 2022 in ieder huis wettelijk verplicht. Zo bieden verschillende verzekeraars hun klanten de mogelijkheid om een pakket met rookmelders via hen aan te schaffen. En klanten kunnen ook hulp krijgen bij het ophangen ervan. “Maar een rookmelder ophangen, dat doe je niet voor de verzekeraar. Dat doe je voor jezelf om ervoor te zorgen dat jij en je gezin bij een brand op tijd buiten staan. Zo wordt een hoop persoonlijk leed en schade voorkomen”, stelt Weurding.

Zonnepanelen niet zelf installeren
Voor zonnepanelen adviseert het Verbond nooit zelf zonnepanelen op je dak te installeren, maar altijd een erkende installateur in te schakelen. Er komt immers een kleine energiecentrale op het dak. Dat moet goed gebeuren om zo ellende achteraf te voorkomen. Het advies is om vooraf de verzekeraar te informeren, zodat die weet dat er zonnepanelen op het huis liggen en kan beoordelen of de verzekering nog past bij de verzekerde waarde van de opstalverzekering. Als de verzekeraar in dat geval een inspectie nodig acht, dan zal hij dat de klant zelf laten weten.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner