VESTA van By Demes uit te breiden met Dahua-camera’s

By Demes maakt bekend dat het VESTA Alarmsysteem nu in combinatie met IP-camera’s van Dahua Technology zijn te gebruiken. Het betreft een Plug&Play-oplossing voor integratie op de niveaus basis en geavanceerd. 

De criteria die tijdens de ontwikkeling van deze oplossing zijn gehanteerd, hebben gezorgd voor een snelle en intuïtieve integratie op technisch niveau, aantrekkelijk op commercieel niveau en zeer economisch met het oog op de eindklant. De enige voorwaarde die wordt gesteld is dat zowel de IP-camera als de alarmcentrale zich binnen hetzelfde LAN-netwerk bevinden, zonder dat er bedrading nodig is.

Basis- en geavanceerde integratie
De voordelen van de basisintegratie zijn realtime weergave via de SmartHomeSec APP, een opeenvolging van foto’s of video van 15 seconden opname in geval van alarm en camera kunnen gekoppeld worden aan een of meerdere zones van het systeem. Via de app of via internet kunnen foto’s worden opgevraagd. Er zijn automatische regels in te stellen voor het maken van foto’s en video’s en de IP-camera’s worden bewaakt op goed functioneren.
De geavanceerde integratie biedt daarnaast geïntegreerde analyses van Dahua Technology binnen het VESTA-systeem. De gebeurtenissen die worden gegenereerd door de activering van de analyses kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Ze kunnen worden geassocieerd met een zone-attribuut (direct, vertraagd, follow-up…) Dan activeren ze alleen alarm en sirene als de partitie is ingeschakeld. En ze kunnen worden geassocieerd met een automatische scène. Dat maakt elk type actie mogelijk, zoals lichten aan, deurbelactivering, video- of fotoverzoek, enz… De camera fungeert als inbraakzone en signaleert lijnoverschrijding. Ook gebruik voor perimeterdetectie is mogelijk. De basis- en geavanceerde integratiefuncties kunnen worden gecombineerd. Voor de geavanceerde integratie zijn Dahua IP-camera’s van de serie 3 of hoger nodig. De basisintegratie kan met alle Dahua IP-camera’s vanaf 2019. Ook toepassing van de nieuwe TIOC IP camera’s is mogelijk. Deze hebben schrikverlichting en tweeweg audio aan boord.

Deel dit artikel via: