Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Avigilon Alta

Paxton

RoSecure

Hanwha Vision Europe

Eagle Eye Networks

Multiwacht

IDIS

SmartCell

Ajax Systems

Add Secure

HID

Regio Control Veldt

Eizo

Oribi ID Solutions

Nenova

ASIS

Trigion

Lobeco

Kiwa

VideoGuard

Crown Security Services

Gold-IP

Alarm Meldnet

JMB Groep

Brivo

VVNL

NetworxConnect

DZ Technologies

Traka ASSA ABLOY

Bydemes

Seris

HD Security

Top Security

i-Pro

VAIBS

ARAS

20face

Service Centrale Nederland

NIBHV

Seagate

VEB

ASSA ABLOY

Akuvox

De Beveiligingsjurist

Paraat

ADI

BHVcertificaat.online

VBN

OSEC

SOBA

Advancis

SMC Alarmcentrale

CardAccess

GFT

PG Security Systems

Bosch Security Systems

G4S

Nimo Drone Security

EAL

Milestone

Optex

Dero Security Products

Nimo Dog Security

Uniview

CDVI

Sequrix

Centurion

Network Optix

Securitas

Secusoft

Hikvision

Explicate

CSL

Genetec

Masset Solutions

Alphatronics

Connect Security

Unii

SmartSD

2N

Videobewaking met directe audio-interventie

15 juli 2023
Redactie
13:12

De LHN-UC15L-SIP en LHN-UC15W-SIP hoornluidsprekers van Bosch kunnen dienen als een state-of-the-art geïntegreerde audio-oplossing voor gebruik met videobewakingssystemen en bieden onmiddellijke audio-interventie wanneer en waar dit het meest nodig is.

Bewaking van de omgeving van een object is een effectieve methode om proactief inbraak, diefstal en vandalisme te voorkomen. Camera’s schrikken vaak al af, maar wanneer dat niet gebeurt, kan audio een uitkomst betekenen. Een sirene kan vaak al een indringer op andere gedachten brengen of niet-kwaadwillenden op gevaar wijzen. Maar effectiever is het via een hoornluidspreker laten horen van al of niet vooraf opgenomen berichten die direct worden geactiveerd met behulp van cameradetectie met Intelligent Video Analysis (IVA). Dan maakt VoIP/SIP-functionaliteit het mogelijk om live spraak te kanaliseren vanuit een centrale controlekamer. Met behulp van de ingebouwde condensatormicrofoon van de hoorn is een dialoog mogelijk met de persoon of personen in beeld.

Lang of breed bereik
De krachtige LHN-UC15L-SIP-hoorn (voor toepassingen die een groot bereik vragen) en de compacte LHN-UC15W-SIP-hoorn (voor brede dekking) zijn ontworpen om superieure geluidskwaliteit en flexibele integratie te bieden voor videobewaking en omroeptoepassingen, die zowel tweewegs VoIP-communicatie (Voice-over-IP) ondersteunt via SIP (Session Initiation Protocol) als vooraf opgenomen/geautomatiseerde berichten.
De 15 watt klasse-D AMN-P15-SIP versterkermodule is ontworpen voor directe aansluiting op passieve luidsprekers of via line-out op een externe versterker en dient als overbruggingsapparaat om VoIP/SIP-mogelijkheden toe te voegen aan bestaande Public Address-systemen. De hoorns zijn elk uitgerust met een ingebouwde klasse-D-versterker die tot 15 watt levert en kunnen rechtstreeks worden geïntegreerd in bestaande SIP-compatibele systemen voor gebruik als VoIP/SIP-eindpunten. De hoorns en de versterkermodule ondersteunen Power over Ethernet (PoE).

Uitgerust met de nieuwste technologie
De hoorns en versterkermodule bieden een reeks gebruiksvriendelijke functies voor flexibele en kosteneffectieve integratie, inclusief volledige IP voor voeding (PoE), communicatie (VoIP/SIP) en controle; configuratie op afstand via een webgebaseerde GUI; Bosch Alarm Task Script Language (ATSL) ondersteuning voor directe camera-integratie; interne opslag voor vooraf opgenomen berichten; integratie met derden via gebruiksvriendelijke HTTPS REST API; GPIO voor generieke integratie van derden; audio line-in ter ondersteuning van live spraak van andere apparaten, zoals de audio line-out van een camera; gezondheid/zelftest op afstand; en krachtige ingebouwde DSP (Digital Signal Processing).

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

SequriX

Wordt een partner