Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

RoSecure

Milestone

Ajax Systems

JMB Groep

VEB

Nenova

Traka ASSA ABLOY

Bydemes

ADI

Avigilon Alta

VBN

Connect Security

Masset Solutions

CDVI

Unii

Kiwa

Eagle Eye Networks

Genetec

Regio Control Veldt

Advancis

Crown Security Services

CardAccess

DZ Technologies

ASIS

NetworxConnect

Paxton

VVNL

SmartSD

Paraat

Brivo

Add Secure

Alphatronics

PG Security Systems

20face

NIBHV

OSEC

Dero Security Products

Trigion

ARAS

Gold-IP

CSL

Seagate

G4S

Hanwha Vision Europe

SOBA

2N

SMC Alarmcentrale

Sequrix

Secusoft

Optex

Seris

De Beveiligingsjurist

HD Security

Lobeco

Centurion

GFT

Top Security

Alarm Meldnet

Bosch Security Systems

i-Pro

BHVcertificaat.online

ASSA ABLOY

Hikvision

EAL

Nimo Dog Security

Akuvox

Eizo

Uniview

Oribi ID Solutions

Service Centrale Nederland

HID

VAIBS

IDIS

Nimo Drone Security

Multiwacht

VideoGuard

Securitas

Explicate

SmartCell

VideoGuard brengt startset voor camerabewaking in de cloud

27 september 2022
Redactie
00:00

Hoewel het de toekomst is, zien nog veel installateurs op tegen de overstap naar videobewaking in de cloud. Om deze koudwatervrees te verminderen introduceert VideoGuard nu een heel voordelige startset, waarmee de nodige technische ervaring opgedaan kan worden. En dat gaat snel, want het is ‘plug & play’.

Eindklanten gaan de komende jaren steeds hogere eisen stellen aan camerasystemen, die met lokale systemen niet voor een aanvaardbare prijs te realiseren zijn. Fabrikanten spelen daar op in met geavanceerde cloud-gebaseerde oplossingen, maar vooral in de installatiemarkt bestaat er terughoudendheid tegenover deze kansrijke ontwikkeling. Want hoe bouw je zo iets? En hoe zorg je ervoor dat hackers de beelden niet onderscheppen? Met de nieuwe oplossing van VideoGuard, gebaseerd op het samen met Bosch ontwikkelde MyCamera, hoeven installateurs zich daarover geen zorgen te maken. De startset is volledig voorgeconfigureerd en omvat een IP-camera van Bosch met SD-kaart, een PoE-injector en een licentie op MyCamera voor een jaar. Na de eenvoudige montage en aansluiting van de camera biedt het systeem 24/7 cameratoezicht. VideoGuard stelt slechts enkele van deze sets beschikbaar, waardoor aanbevolen wordt om snel te reageren.

MyCamera
De koudwatervrees van installateurs is niet onterecht. Er komt veel bij kijken om een goed en betrouwbaar systeem te bouwen. Daarom neemt VideoGuard met MyCamera veel ingewikkelde werkzaamheden uit handen, zoals het configureren van de componenten en het zorgen voor goede cybersecurity. Het installeren van een geavanceerd, intelligent camerasysteem is dan niet moeilijker dan de installatie van conventioneel cameratoezicht. Wel is veel meer mogelijk. Op beveiligingsgebied, maar ook op het gebied van business intelligence voor onder andere winkelbedrijven. De investeringskosten zijn lager, omdat bijvoorbeeld geen NVR’s nodig zijn, en ook de onderhoudskosten gaan omlaag, omdat onderhoud centraal in de cloud gebeurt. Dat maakt het aantrekkelijker om klanten te laten betalen voor gebruik, in plaats van bezit. Een trend die in steeds meer sectoren gemeengoed wordt.

Ondersteuning
MyCamera is gebaseerd op het VSaaS-programma van Bosch. VSaaS staat voor Video Surveillance as a Service. Het eindresultaat bestaat uit slimme camera’s, die via een handig digitaal dashboard door de eindgebruiker beheerd kunnen worden. Alarmmeldingen komen direct door, evenals een instructie voor opvolging. En op elk moment kunnen real time beelden of opgeslagen video’s worden bekeken en geanalyseerd. Om installateurs van bewakingscamera’s bij het ingewikkelde deel van projecten te ondersteunen, investeerde VideoGuard in een dedicated VSaaS Cloud-omgeving van Bosch die specialisten van het bedrijf zelf kunnen beheren. De technische medewerkers hebben de nodige trainingen gevolgd en zijn nu uitstekend in staat om op afstand de meest complexe systemen te configureren en in te regelen. Zo is de klant er zeker van dat die het maximale uit zijn investering kan halen.”

Beheermogelijkheden
Eindgebruikers kunnen hun camera’s zelf beheren, maar deze taak ook al of niet gedeeltelijk aan een videotoezichtcentrale overlaten. Dan hoeven ’s nachts en in het weekend geen eigen medewerkers ingezet te worden. Beeldopslag kan vaak in de camera, maar opslag en verwerking in de cloud is eveneens mogelijk. “Daarbij worden hoge beveiligingsstandaards gehanteerd”, zegt algemeen directeur Richard Nass van VideoGuard. “Alle signalen tussen camera’s, de cloud, meldkamers en apps worden versleuteld.” De distributeur kan er ook voor zorgen dat het systeem volledig aan de eisen van de AVG voldoet. “Wij willen het de installateur zo makkelijk mogelijk maken”, benadrukt Nass. “Die hoeft alleen te doen waar hij goed in is: het projecteren en monteren van de camera’s.”

Aanspreekpunt
De installateur blijft overigens het enige aanspreekpunt voor de eindgebruiker. Het is ook de installateur die in overleg met de eindgebruiker bepaalt of gebruik wordt gemaakt van een videotoezichtcentrale en of de installatie in één keer wordt aangeschaft, of op basis van een maandelijks bedrag. Dat laatste krijgt steeds vaker de voorkeur. Nass: “Nadat wij alles hebben ingesteld, is het systeem gebruiksklaar en kan de klant beelden bekijken, maar ook virtuele surveillancerondes lopen en rapportages ontvangen die hem helpen de bedrijfsvoering te optimaliseren. Wij kunnen het systeem up-to-date houden als er nieuwe firmwareversies komen, maar dat kan de installateur ook zelf doen. Gewoon vanuit zijn kantoor. Elke installateur kan nu tegen een aantrekkelijk tarief het meest geavanceerde cameratoezicht leveren, zonder in langdurige trainingen te hoeven investeren.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner