Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Connect Security

SOBA

JMB Groep

Uniview

Centurion

Unii

De Beveiligingsjurist

Advancis

Hanwha Vision Europe

NIBHV

EAL

VEB

2N

Lobeco

Hikvision

VVNL

SmartCell

DZ Technologies

G4S

Gold-IP

BHVcertificaat.online

CDVI

Crown Security Services

NetworxConnect

20face

HD Security

Multiwacht

Sequrix

Add Secure

ASIS

Securitas

IDIS

Regio Control Veldt

Avigilon Alta

CardAccess

Akuvox

VBN

CSL

Alphatronics

Nenova

Dero Security Products

Genetec

Milestone

Masset Solutions

i-Pro

Ajax Systems

SMC Alarmcentrale

Kiwa

RoSecure

Seris

VideoGuard

Service Centrale Nederland

ARAS

OSEC

PG Security Systems

HID

Eagle Eye Networks

Bosch Security Systems

Bydemes

Paxton

VAIBS

Nimo Dog Security

Eizo

SmartSD

Explicate

ASSA ABLOY

Top Security

Seagate

Alarm Meldnet

Paraat

Optex

Nimo Drone Security

Traka ASSA ABLOY

Trigion

GFT

Secusoft

Brivo

ADI

Oribi ID Solutions

VideoGuard vereenvoudigt installatie van innovatief cameratoezicht aanzienlijk

7 april 2022
Redactie
12:13

Intelligent cameratoezicht voor alle winkels, tankstations, kantoren of sportlocaties van een keten. Voor menig installateur van bewakingscamera’s is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als de klant naast videotoezicht ook nog een stuk business intelligence wil. VideoGuard brengt nu onder de naam MyCamera een samen met Bosch Security Systems ontwikkelde oplossing, waarmee iedere projecteringsdeskundige dergelijke geavanceerde technologie kan realiseren.

De markt stelt steeds hogere eisen aan cameratoezicht. Waren bewakingscamera’s voorheen nodig om na een incident een dader op te sporen, tegenwoordig willen klanten proactief gewaarschuwd worden. Bijvoorbeeld als de camera iemand ziet die mogelijk een inbraak voorbereidt. En daar stopt het niet mee. Er zijn tal van incidenten te bedenken waarbij slimme camera’s erger kunnen voorkomen, door vroegtijdige interventie mogelijk te maken. Daarnaast groeit de behoefte aan business intelligence. Denk aan een winkelier die wil weten op welke tijden het druk is, waar mensen aandacht voor hebben in de winkel en of bij de kassa’s alles volgens de regels verloopt. Aan die vraag beantwoorden vergt een mate van kennis die in de installatiesector niet altijd voorhanden is. Dan is het handig als VideoGuard als Value Added Distributor daarbij de helpende hand kan bieden.

Ondersteuning
MyCamera is gebaseerd op het VSaaS-programma van Bosch. VSaaS staat voor Video Surveillance as a Service. Het eindresultaat bestaat uit slimme camera’s, die via een handig digitaal dashboard door de eindgebruiker beheerd kunnen worden. Alarmmeldingen komen direct door, evenals een instructie voor opvolging. En op elk moment kunnen real time beelden of opgeslagen video’s worden bekeken en geanalyseerd. De bediening is volgens Gerard Otterspeer van Bosch heel eenvoudig. Dat geldt helaas in mindere mate voor de configuratie van de software. Daarvoor is een behoorlijke dosis kennis nodig. “We hebben inmiddels enkele jaren ervaring met deze technologie en zijn deze nu wereldwijd aan het uitrollen. In Nederland kwam VideoGuard met het goede idee om installateurs van bewakingscamera’s bij het ingewikkelde deel van projecten te ondersteunen. Videoguard heeft hiervoor geïnvesteerd in een dedicated VSaaS Cloud-omgeving van Bosch die zij zelf kunnen beheren. De technische medewerkers hebben de nodige trainingen gevolgd en zijn nu uitstekend in staat om op afstand de meest complexe systemen te configureren en in te regelen. Zo is de klant er zeker van dat die het maximale uit zijn investering kan halen.”

Beheermogelijkheden
Eindgebruikers kunnen hun camera’s zelf beheren, maar deze taak ook al of niet gedeeltelijk aan een videotoezichtcentrale overlaten. Dan hoeven ’s nachts en in het weekend geen eigen medewerkers ingezet te worden. Beeldopslag kan vaak in de camera, maar opslag en verwerking in de cloud is eveneens mogelijk. “Daarbij worden hoge beveiligingsstandaards gehanteerd”, zegt algemeen directeur Richard Nass van VideoGuard. “Alle signalen tussen camera’s, de cloud, meldkamers en apps worden versleuteld.” De distributeur kan er ook voor zorgen dat het systeem volledig aan de eisen van de AVG voldoet. “Wij willen het de installateur zo makkelijk mogelijk maken”, benadrukt Nass. “Die hoeft alleen te doen waar hij goed in is: het projecteren en monteren van de camera’s. De installateur is overigens het enige aanspreekpunt voor de eindgebruiker. Het is ook de installateur die in overleg met de eindgebruiker bepaalt of gebruik wordt gemaakt van een videotoezichtcentrale en of de installatie in één keer wordt aangeschaft, of op basis van een maandelijks bedrag. Dat laatste krijgt steeds vaker de voorkeur. Nadat wij alles hebben ingesteld, is het systeem gebruiksklaar en kan de klant beelden bekijken, maar ook virtuele surveillancerondes lopen en rapportages ontvangen die hem helpen de bedrijfsvoering te optimaliseren. Wij kunnen het systeem up-to-date houden als er nieuwe firmwareversies komen, maar dat kan de installateur ook zelf doen. Gewoon vanuit zijn kantoor. Elke installateur kan nu tegen een aantrekkelijk tarief het meest geavanceerde cameratoezicht leveren, zonder in langdurige trainingen te hoeven investeren.”

MyCamera werkt in combinatie met alle IP-cameramodellen van Bosch. Tijdens de vakbeurs FireSafety & Security Event op 13 en 14 april in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch worden de VSaaS-oplossingen van Bosch live gedemonstreerd op stand D.09 van Bosch Security Systems.

Meer informatie is te vinden op de website van MyCamera.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner