Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ADI

SmartCell

CardAccess

Avigilon Alta

Paxton

Nimo Dog Security

Add Secure

HD Security

Nenova

Centurion

EAL

SmartSD

VVNL

Top Security

Lobeco

Oribi ID Solutions

Hanwha Vision Europe

ARAS

Bosch Security Systems

ASIS

PG Security Systems

G4S

Optex

Unii

Alphatronics

Traka ASSA ABLOY

Seagate

Eagle Eye Networks

Seris

RoSecure

OSEC

Nimo Drone Security

Bydemes

Milestone

HID

Uniview

2N

SOBA

Hikvision

Dero Security Products

Secusoft

CDVI

SMC Alarmcentrale

Akuvox

VAIBS

Eizo

Service Centrale Nederland

Regio Control Veldt

Trigion

Crown Security Services

IDIS

De Beveiligingsjurist

Sequrix

VideoGuard

Ajax Systems

Connect Security

NIBHV

GFT

JMB Groep

i-Pro

Paraat

Multiwacht

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

20face

Masset Solutions

Gold-IP

VEB

VBN

NetworxConnect

Brivo

Explicate

BHVcertificaat.online

Kiwa

Genetec

DZ Technologies

CSL

Securitas

Advancis

Vier arrestaties voor vuurwapenbezit

28 mei 2024
Redactie
09:53

Agenten hielden dinsdagmorgen vroeg 28 mei in drie woningen in het Middengebied in Vlissingen vier mannen aan. Twee van hen worden verdacht van poging moord/-doodslag en alle vier voor het bezit van vuurwapens. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de diverse schietpartijen dit jaar in het Middengebied. Rechercheurs doen nader onderzoek in vier woningen in hetzelfde gebied.

Het rechercheonderzoek leidde in de loop der tijd naar deze vier mannen (leeftijden 20, 23, 25 en 28 jaar) uit Vlissingen. Hun betrokkenheid bij deze reeks geweldsincidenten wordt nu verder door politie en openbaar ministerie onderzocht. Het viertal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De politie nam ook twee auto’s in beslag. Een takelbedrijf sleepte de voertuigen voor verder onderzoek weg.

Opsporing Verzocht
De politie besteedt dinsdag 28 mei in Opsporing Verzocht specifiek aandacht aan een schietpartij, namelijk op zaterdagmiddag 17 februari van dit jaar in de Ribesstraat, waarbij vanuit een rijdende auto richting een man werd geschoten. Dit gebeurde op een paar meter van een speeltuintje waar op dat moment ook kinderen speelden. De kogels vlogen in drie verschillende woningen. Er lijkt een ruzie in het criminele milieu te worden uitgevochten, met grote risico’s dus ook voor toevallige voorbijgangers.

Grijze Kia Picanto
Nadat de daders uit de Ribesstraat waren vertrokken, trof de politie destijds een reeks hulzen aan. Uit politieonderzoek bleek dat de auto een grijze Kia Picanto, model 2003 was. Het kenteken van de auto is bij de politie bekend. De eigenaar is ook bekend en verhoord. Hij is nog steeds verdachte in deze zaak. Een opvallend detail aan de Picanto is dat de wieldop van het rechter voorwiel ontbrak. De schutter zat naast de bestuurder in de auto. Deze man was mogelijk donkergetint met een ringbaardje en mogelijk een bandana rond zijn hoofd. Over de bestuurder is nog niets bekend. De recherche onderzoekt alle schietincidenten en roept nog steeds getuigen op om zich te melden.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

SequriX

Wordt een partner