Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

De Beveiligingsjurist

Brivo

Centurion

VideoGuard

CSL

Regio Control Veldt

i-Pro

Hanwha Vision Europe

Eizo

VAIBS

HID

Bydemes

SmartSD

Explicate

Secusoft

Masset Solutions

Bosch Security Systems

Milestone

ASIS

SmartCell

CDVI

Traka ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Advancis

BHVcertificaat.online

Add Secure

OSEC

Alphatronics

Seagate

IDIS

Oribi ID Solutions

Genetec

NIBHV

Seris

CardAccess

JMB Groep

PG Security Systems

Ajax Systems

SOBA

Optex

Hikvision

ARAS

ASSA ABLOY

VVNL

Service Centrale Nederland

Akuvox

Nimo Drone Security

Unii

Paxton

Lobeco

Eagle Eye Networks

GFT

Multiwacht

Crown Security Services

Uniview

Kiwa

EAL

Avigilon Alta

2N

VBN

Nenova

SMC Alarmcentrale

Sequrix

Paraat

HD Security

DZ Technologies

VEB

Dero Security Products

RoSecure

Connect Security

Trigion

Securitas

G4S

ADI

20face

Top Security

Alarm Meldnet

Gold-IP

NetworxConnect

Vijf dagen les bij politie voor studenten Toezicht en Veiligheid

14 februari 2022
Redactie
21:12

De politie Noord Holland bood het Nova College in Haarlem aan om voor studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid een reeks van vijf politielessen te verzorgen. Geheel vrijwillig meldden 16 studenten zich aan. Inmiddels hebben zij de lessen gevolgd en maandag 14 februari ontvingen zij hiervoor een certificaat op het politiebureau in Hoofddorp.

Het ging om een pilot waarbij in vijf lessen tweedejaarsstudenten transparant, open en laagdrempelig kennis konden maken met het politiewerk in de hoop dat ze enthousiast worden om in de toekomst bij de politie te gaan solliciteren. Politie recruiter Simone Schoonhoven: “We hebben veel vacatures voor de niveau 4 opleiding tot agent. Om die met succes te kunnen vervullen, is het belangrijk dat jongeren een realistisch beeld hebben van het werk. Tijdens de laatste les hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan mentale weerbaarheid in stressvolle situaties. Zo’n les heeft ook een dynamische, fysieke component; vergelijk het met topsport. Tijdens de lessen ervaren de studenten of zo’n opleiding iets voor hen is. Het was geweldig om te zien hoe enthousiast ze hebben meegedaan!”

Doorstromen naar de politie
Nova docent Omar el Ouamari: “We weten dat een deel van onze mbo 3 studenten ervan droomt om te kunnen doorstromen naar de politie. Daarom waren wij direct enthousiast om mee te werken aan deze pilot. Wat ons betreft wordt dit een vast onderdeel van ons opleidingsprogramma.”De lessen – deels op school en deels op politielocaties – waren zeer divers qua opzet; bij de ene les werd er meegedacht met de recherche om zaken op te lossen en bij de andere les werd er geoefend om op de juiste manier verdachten aan te houden. Ook gingen de studenten naar de politieacademie om te oefenen met de sportselectietesten. De laatste dag moesten zij onder stress ‘verdachten’ aanhouden met behulp van pepperspray. De dag werd afgesloten met de certificaatuitreiking, waarbij elke student van de politie een korte beoordeling en aanbeveling kreeg.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner