Vijf genomineerden Handhaving en Toezicht 2020

Na een eerste selectie van de vakjury zijn er nog vijf projecten in de race voor dé innovatieprijs van de Verkiezingen Handhaving en Toezicht 2020. In de komende weken kiest de vakjury welk project deze prijs wint. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs te vergeven.

Er wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Een van de organisatoren, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, roept iedereen op om daar een stem voor uit te brengen. Dat kan tot 1 november via deze link.

Genomineerden
De genomineerde projecten zijn ‘BrandWijzer’ van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, ‘Ethisch inzetten van AI in de Binnenvaart’ van Inspectie Leefomgeving en Transport, ‘Stimulerend Toezicht’ van Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, ‘WKO Experttool’ van Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied en ‘De aanpak van asbest’ van Omgevingsdienst Regio Arnhem, DCMR Milieudienst Rijnmond, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek en het Team Ketentoezicht van de Gelderse Omgevingsdiensten.

Toezichtsfestival
Op dinsdag 3 november worden zowel de juryprijs als de publieksprijs uitgereikt tijdens het Toezichtfestival. Naast de uitreiking geeft een aantal vooraanstaande sprekers hun actuele visie op toezicht. De bijeenkomst vindt online plaats van 13.30 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden uit het toezichtsveld zijn na aanmelding van harte welkom om het Toezichtfestival bij te wonen.
De verkiezingen worden georganiseerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), de Inspectieraad en beroepsvereniging VIDE om innovatie in het toezichts- en handhavingsvak te stimuleren.

Deel dit artikel via: