Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Milestone

Nimo Drone Security

Paraat

CSL

RoSecure

Ajax Systems

Uniview

Avigilon Alta

Seagate

Paxton

Bydemes

SOBA

VideoGuard

Optex

Add Secure

PG Security Systems

Brivo

GFT

HD Security

SmartCell

Secusoft

Crown Security Services

HID

CardAccess

Lobeco

De Beveiligingsjurist

Hikvision

Seris

Traka ASSA ABLOY

Connect Security

SMC Alarmcentrale

IDIS

Alarm Meldnet

Dero Security Products

VEB

i-Pro

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

VBN

Explicate

Hanwha Vision Europe

ARAS

ADI

Masset Solutions

NetworxConnect

Kiwa

SmartSD

Centurion

Gold-IP

ASSA ABLOY

ASIS

Regio Control Veldt

NIBHV

Nenova

2N

Nimo Dog Security

Securitas

Eizo

JMB Groep

Service Centrale Nederland

EAL

G4S

DZ Technologies

Genetec

20face

VAIBS

Trigion

Oribi ID Solutions

CDVI

Alphatronics

Multiwacht

Sequrix

OSEC

VVNL

Akuvox

Unii

Eagle Eye Networks

Advancis

Top Security

Vijf tips voor toekomstbestendige toegangsoplossing

14 oktober 2019
Redactie
14:13

Als het gaat om gebouwbeveiliging kunnen de investeringen snel oplopen. Het kiezen van de juiste elektronische sloten en/of cilinders is een beslissing die goed overwogen moet worden, want verkeerde keuzes kunnen kostbaar zijn. ASSA ABLOY komt met factoren die bepalend zijn voor de juiste oplossing.

Welke factoren bepalen de juiste toegangsoplossing voor een gebouw of bedrijfsterrein? Functionaliteit en veiligheid moet men afwegen tegen wat betaalbaar is of wat beschikbaar is op de markt.
Onderstaande 5-punts checklist kan helpen bij het ontwikkelen van een strategische aanpak bij het kiezen van de juiste oplossing voor toegangsbeheer.

Uitbreiden of vernieuwen
Is het bestaande systeem uit te breiden in plaats van helemaal opnieuw te beginnen? Beveiligingsbehoeften veranderen in de loop van de tijd. Sloten die achteraf worden aangesloten en integreren met een bestaand systeem, vergroten het bereik en zorgen voor een upgrade van de mogelijkheden. Dit kan veel geld besparen. Daarom is het voor toekomstige investeringen zinvol om sloten te kiezen die zijn gebouwd op een open architectuur. Dit biedt flexibiliteit, zodat de juiste sloten voor de juiste toepassing gekozen kunnen worden.
Draadloze sloten zoals Aperio, werken naadloos met systemen van meer dan honderd verschillende aanbieders van toegangssystemen wereldwijd. Ze kunnen online of offline integreren. Gebruikers blijven dan hun bestaande inloggegevens gebruiken, zodat  bestaand toegangsbeheer naadloos wordt uitgebreid.

Wat is de structuur van de locatie(s)?
U heeft specifieke sloten nodig voor deuren met veel verkeer en weinig verkeer, voor gebruik binnen en buiten. Bijna overal zijn draadloze sloten eenvoudiger te installeren en te onderhouden dan bekabelde sloten. Sloten op batterijen zijn energiezuiniger in gebruik en worden pas geactiveerd als een identificatiedrager wordt aangeboden. Deze sluiten dan ook perfect aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van organisaties.
Gecertificeerde draadloze veiligheidssloten bieden bescherming voor gevoelige omgevingen en/of gebieden met strenge normen of wettelijke vereisten. Uw sluitsysteem moet zowel installaties op één locatie met standaarddeuren als externe locaties met gespecialiseerde toegangspunten kunnen verwerken.

Mobiel toegangsbeheer
Wie zijn de gebruikers van de locatie en welke identificatiedragers voldoen aan hun behoeften – nu en in de toekomst? De meeste bedrijven moeten de toegang filteren voor vast personeel, tijdelijke werknemers, onderhoudsmonteurs en bezoekers. Het toegangssysteem moet flexibel genoeg zijn om dit aan te kunnen. Dit betreft de inloggegevens die verstrekt worden. Verschillende systemen bieden identificatiedragers, zoals passen en tags, of programmeerbare sleutels op batterijen.
Vanwege het gemak is mobiel toegangsbeheer daarbij zeker een overweging. Volgens een recente IHS Markit-voorspelling zullen naar schatting 44 miljoen mobiele gegevens worden gedownload tegen 2021. Om een voorbeeld te geven, de Openow-app voor SMARTair draadloze toegangssystemen maakt van de gebruiker zijn smartphone een virtuele sleutel. Facilitair managers kunnen ‘gebruikerssleutels’ uitgeven en innemen met behulp van intuïtieve software, ook app-gebaseerd. Het is een efficiënte, flexibele mobiele oplossing die voldoet aan de verwachtingen van gebruikers in het volgende decennium.
Een mobiel personeelsbestand dat op verspreide locaties werkt, heeft verschillende behoeften op het gebied van mobiel gegevensbeheer. Veilige programmeerbare sleutels die eenvoudig kunnen worden bijgewerkt via Bluetooth en een app – zoals ASSA ABLOY’s CLIQ Connect-oplossing – zullen het aantal ritten om sleutels op te halen en terug te brengen sterk reduceren.

Efficiënt
Zal een enkel systeem meer dan alleen deuren beveiligen? Voor de meeste draadloze systemen zijn ook sloten voor kasten, machines, liften en/of serverracks verkrijgbaar. Voor toegangspunten buiten zijn poortvergrendelingen of hangsloten nodig die gecertificeerd zijn voor extreme weersomstandigheden.
Vanuit het perspectief van facility management is het efficiënt om ook alle ‘niet-deuren’ – medicijnkasten, parkeergarages, kluisjes of liften – vanuit dezelfde software-interface als die van de deuren te beheren. Vanuit het oogpunt van een gebruiker is het wenselijk één legitimatiebewijs voor elke toegangsbehoefte te hebben. Beter nog is het als deze inloggegevens op de telefoon staan die men toch al bij zich draagt.

Cruciaal belang
Moet uw toegangscontrole realtime zijn? Kies een online toegangssysteem en de deurbeveiliging is op elk gewenst moment te beheren en te wijzigen, overal waaru toegang wordt geboden tot de beheersoftware. Gevoelige medicijnkasten zijn op afstand en in realtime te bewaken – en toegangsrechten zijn in te trekken als de inloggegevens verloren gaan. In noodgevallen kan het op afstand vergrendelen of ontgrendelen van een ingang van cruciaal belang zijn.
De draadloze Aperio-sloten integreren via hubs met elektronische toegangssystemen en realtime bewakingssystemen. Deze worden gebruikt in ziekenhuizen, scholen, magazijnen, studentenhuizen en nog veel meer beveiligde omgevingen. Met sommige draadloze systemen, waaronder SMARTair, zijn meerdere configuraties te combineren voor verschillende deuren binnen hetzelfde gebouw.
Draadloos toegangsbeheer biedt een aantrekkelijke combinatie van beveiliging, flexibiliteit, compliance, installatiegemak, kostenefficiëntie en naadloze integratie. Het is een toekomstbestendige technologie is die nu te implementeren is.
Ga naar deze website om een gratis ASSA ABLOY-rapport van 22 pagina’s over de markt voor draadloos toegangsbeheer en de veranderende technologieën te downloaden.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner