Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bydemes

Hikvision

RoSecure

Masset Solutions

Explicate

Unii

Kiwa

Oribi ID Solutions

Sequrix

EAL

VideoGuard

BHVcertificaat.online

CSL

Paxton

VEB

VAIBS

ASIS

OSEC

Hanwha Vision Europe

CDVI

2N

Nenova

Ajax Systems

Brivo

Akuvox

Regio Control Veldt

Nimo Dog Security

Uniview

SmartSD

SOBA

Nimo Drone Security

Milestone

HD Security

NIBHV

Dero Security Products

i-Pro

Centurion

Seris

CardAccess

Securitas

Bosch Security Systems

Alphatronics

Advancis

Optex

De Beveiligingsjurist

Seagate

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

VVNL

Paraat

Gold-IP

Trigion

SMC Alarmcentrale

Add Secure

DZ Technologies

GFT

SmartCell

NetworxConnect

Top Security

Multiwacht

HID

PG Security Systems

Alarm Meldnet

VBN

Genetec

IDIS

Service Centrale Nederland

Crown Security Services

20face

ADI

JMB Groep

Connect Security

Lobeco

Secusoft

Avigilon Alta

ASSA ABLOY

G4S

Eizo

ARAS

Vijf urgente thema’s die de beveiligingsindustrie hervormen

23 maart 2023
Redactie
11:45

Duurzaamheid, mobiele ID’s en een veranderend personeelsbestand blijven de belangrijkste aandachtspunten. Dat blijkt uit een onderzoek door HID onder 2.700 partners, eindgebruikers en beveiligings- en IT-personeel uit organisaties die elf sectoren vertegenwoordigen.

De reacties zijn verzameld in het Inaugural State of the Security Industry Report. Door te kijken naar wat de volgende innovaties drijft en naar de technologie die hen ondersteunt, is de beveiligingsindustrie in staat om meer waarde te creëren voor haar organisaties en haar mensen. Het onderzoek onthult vijf rode draden, namelijk:

1. Bijna 90 procent van de respondenten erkent duurzaamheid als een belangrijk onderwerp

Eindgebruikers eisen steeds meer dat leveranciers transparantie bieden over hun voetafdruk in termen van hun activiteiten, productsourcing en onderzoeks- en ontwikkelingspraktijken, waarbij 87 procent van de respondenten aangeeft dat duurzaamheid als ‘belangrijk tot extreem belangrijk’ wordt beschouwd. In navolging van deze trend zei 76 procent dat ze het belang van duurzaamheid voor hun klanten zien toenemen.
Om aan deze groeiende vraag te voldoen, maken beveiligingsteams nog meer gebruik van de cloud en het internet of things om processen te optimaliseren en resources te verminderen. Daarnaast worden er strategisch nieuwe producten en oplossingen ontwikkeld om verstandig energieverbruik, afvalvermindering en optimalisatie van hulpbronnen aan te pakken.

2. De meeste organisaties moeten identiteit ‘as-a-service’ (IDaaS) nog steeds volledig omarmen om hybride werk te ondersteunen

De meerderheid van de respondenten – 81 procent van hen – verklaarde dat ze een hybride werkmodel aanbieden. Zo geeft 67 procent van de respondenten aan dat multifactorauthenticatie en wachtwoordloze authenticatie het belangrijkst zijn om zich aan te passen aan hybride en werken op afstand, terwijl 48 procent wijst op het belang van mobiele en digitale ID’s.
Interessant is dat uit het onderzoek ook blijkt dat bijna de helft van de organisaties nog niet helemaal klaar is om een alomvattende IDaas-strategie te implementeren.

3. Digitale ID’s en mobiele authenticatie om veel meer implementaties van mobiele toegang te stimuleren

Identificatie en authenticatie worden vaker uitgevoerd via mobiele apparaten, waaronder smartphones en wearables. De groeiende populariteit van digitale portemonnees van grote spelers als Google, Apple en Amazon is een belangrijke aanjager van deze trend. En dankzij uitgebreide mogelijkheden kunnen smartphonegebruikers bijvoorbeeld sleutels, ID’s en digitale documenten rechtstreeks in de portemonnee-app toevoegen. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, rijbewijzen, verifieerbare informatie over coronavaccinatie, werknemersbadges, studenten-ID’s en hotelkamersleutels.
Volgens de HID-enquête doen commerciële vastgoedbedrijven (40 procent) het beter dan andere branches, aangezien grote commerciële vastgoedbedrijven mobiele toegang gebruiken als onderdeel van hun grotere apps voor huurderservaring.

4. Bijna 60 procent van de respondenten ziet het voordeel van contactloze biometrie

Biometrische technologieën betekenen een grote breuk met meer conventionele middelen voor toegangsbeheer. Het gebruik van biometrische gegevens als aanvullende authenticatiefactor (bijvoorbeeld biometrische scans om de fysieke identiteit van een persoon te verifiëren) kan organisaties helpen ongeautoriseerde toegang en fraude te elimineren. Het belang van deze trend wordt geïllustreerd door de enquêtegegevens, waaruit blijkt dat 59 procent van de respondenten momenteel biometrische technologieën gebruikt, van plan is te implementeren of in de nabije toekomst op zijn minst gaat testen.

5. Problemen met de toeleveringsketen blijven een zorgwekkende factor, maar er begint optimisme te ontstaan

Volgens de enquête zegt 74 procent van de respondenten in 2022 te zijn getroffen door problemen met de toeleveringsketen, hoewel 50 procent optimistisch is dat de omstandigheden in 2023 zullen verbeteren. Het meest getroffen zijn commerciële vastgoedbedrijven, waarbij 78 procent problemen met de toeleveringsketen als belangrijkste zorg.
Meer dan tweederde van de organisaties met minder dan 1.000 werknemers geeft aan in 2022 sterk te zijn getroffen door supply chain-problemen, maar ze zijn ook het meest optimistisch dat deze problemen in 2023 zullen zijn opgelost.
Door een beter begrip van de bovengenoemde onderwerpen, zullen beveiligingsprofessionals beter voorbereid zijn om zich sneller aan te passen, uitzonderlijke digitale en fysieke ervaringen te bieden en te profiteren van baanbrekende innovaties in oplossingen en diensten. Lees hier de enquête in zijn geheel.

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner