Vijftig bedrijven tonen innovaties tijdens vakbeurs New Security

Woensdag 17 en donderdag 18 november vindt in Leuven (B) de vakbeurs New Security plaats. Vijftig bedrijven tonen de nieuwste ontwikkelingen op beveiligingsgebied en er vindt een interessant congres plaats over de nieuwste normen, producten en technologieën om cyberaanvallen, inbraak en brand doeltreffend tegen te gaan.

Het congres, de ALIA Security Day, gaat over INCERT, de Belgische kwaliteitscertificering voor risicoanalyse, video, alarmcentrales en voertuigen. Het belang van een doordachte risicoanalyse wordt toegelicht. Aan de orde komt ook de nieuwe NBN S21-100-1:2021-norm voor branddetectie- en brandalarmsystemen. Verder gaat aandacht uit naar opleidingen, regelgeving en beschikbare expertise in elektronische beveiliging. Speciale aandacht is er voor cybersecurity, omdat moderne beveiligingssystemen daar steeds gevoeliger voor worden. Verder gaan sprekers in op ontwikkelingen op het gebied van de geautomatiseerd toegangsbeheer voor voetgangers, passagiers en voertuigen en op nieuwe markten, nieuwe business plannen en de evolutie van de markt en eindgebruikers.

Aanbod van exposanten
Onder de vijftig exposanten bevindt zich ADI Global. De bekende distributeur presenteert de laatste innovaties van Axis, Honeywell, Milestone en Paxton. Bijzonder is dat de nieuwe producten in één, geïntegreerd systeem worden gepresenteerd, met naadloos samenwerkende hard- en software. Buiten wordt een intelligente camera geplaatst, die in de stand bediend kan worden om zo de kracht van analytics te ervaren.

ASSA ABLOY presenteert Incedo Business, een flexibele en platformgebaseerde oplossing voor toegangsbeheer die is ontwikkeld om met de gebruiker mee te groeien. Ook te zien zijn Cliq, Aperio en Code Handle. ASSA ABLOY brengt de merken ASSA ABLOY, ABLOY, eff-eff, IKON, JPM, Litto, Mul-T-Lock, Vachette, Yale en PLANET. Met Aperio-sloten kan de toegangscontrole in een gebouw draadloos worden uitgebreid, wat minder kosten met zich meebrengt. Ze zijn snel te installeren en voordelig in het gebruik en sluiten naadloos aan bij de beveiligingssystemen van meer dan 100 verschillende fabrikanten. Het geavanceerde sleutelbeheer van CLIQ beschermt organisaties tegen veiligheidsrisico’s als gevolg van zoekgeraakte sleutels. CLIQ-sleutels die op batterijen werken zijn herprogrammeerbaar, dus kunnen door het systeem worden uitgeschakeld zodra ze zoek raken. Een SMARTair draadloos toegangssysteem is opgebouwd rond drie hoofdelementen. Met intuïtieve beheersoftware regelen, identificeren en updaten facilitair managers wie er toegang heeft tot welke deur.

ByDemes komt met nieuws van VESTA naar de beurs, zoals op het gebied van draadloze beveiligingssystemen, medische alarmsystemen en domoticasystemen. Ook toont de exposant de oplossingen van CSL voor M2M-verbindingen voor grote inbraakbeveiligingsmerken en activering via het SIMALARM-platform. Verder wordt de fusie van de Alarm.com-cloud en VESTA-systemen getoond, volgens ByDemes een onverslaanbare oplossing voor videoanalyse, automatisering en toegang. De integratie van Vesta met Hyundai en Hikvision IP camera’s is te zien, evenals IP, intercom en monitoren van Hyundai en IP AirSpace en smarthome-producten van Fibaro, Aeotec, MCO Home en Philio.

CDVI staat op New Security met onder andere Krypto High Security toegangssystemen, volgens de exposant een technologisch hoogstandje waarbij veiligheid centraal staat. De Mifare® DESFire® credentials maken dit systeem ondoordringbaar. Dankzij de toevoeging van de Bluetooth en NFC-ready lezer/keypads is het mogelijk om de smartphone te gebruiken als toegangspas. CDVI toont ook de biometrische oplossingen van ievo. De betrouwbare lezers zijn flexibel in hun toepassing en de Ultimate- of Micro-lezers zijn naadloos te integreren in Atrium Krypto. Via de iSync-integratie is in enkele seconden een vingerafdruk toe te kennen aan een gebruiker.

CSL presenteert het hele portfolio voor alarmtransmissie. In Nederland is dat bekend, maar België is voor de fabrikant nog een redelijk nieuwe markt. Op het moment vindt de invoering plaats van CSL-apparatuur in de verschillende Belgische particuliere alarmcentrales. Op de stand is de apparatuur te zien die voor installateurs en eindgebruikers relevant is, waarbij uitleg gegeven wordt over het installatiegemak, de complete end-to-end oplossing en het voordeel van een speciaal ontwikkelde simkaart voor alarmtransmissie. Het gaat onder andere om de MiniAir 2, DualCom Pro Range, CSL Router met roaming SIM-technologie en Managed 4G SIMs voor elke toepassing.

Ook Eagle Eye Networks en Brivo zullen aanwezig zijn op New Security. Eagle Eye Networks zal hier onder andere zijn nieuwe bodycam laten zien. Deze kan via de cloud gecombineerd worden in het videomanagementsysteem met vaste camera’s zodat in één oogopslag alle relevante beelden vanuit één applicatie bekeken kunnen worden. Daarnaast zal Brivo haar toegangsbeheer in de cloud tonen en uiteraard zal gedemonstreerd worden hoe via de Open API er een volledige integratie is tussen Eagle Eye Networks en Brivo zodat voor ieder toegangsevent er 10 seconden aan video wordt opgeslagen. Smart Buildings zijn de toekomst en Cloud Camerabeveiliging en Toegangscontrole liggen hiervan aan de basis, aldus de exposant.

De STALICO SOLAR TOWER van GR Technics is een all-in-one cameramast, gevoed door zonnepanelen en fuelcells. Zo ontstaat een autonome en ecologische oplossing, zonder lawaai en zonder emissie voor mobiel cameratoezicht. De mast is overal inzetbaar en kan voorzien worden van een eigen camerasysteem en eigen personalisatie. Het bedrijf levert ook accu’s, e-kasten, antennes en camera’s, die geheel naar wens van de klant worden gemonteerd. Onlangs is een nieuwe fabriek geopend, waar series tot wel 500 stuks kunnen worden geproduceerd. Zo wordt snel en flexibel ingespeeld op behoeftes van onder andere verhuurbedrijven.

Hikvision is niet met een eigen stand aanwezig, maar producten zijn wel bij de verschillende distributeurs te zien. Tijdens de beurs verzorgt cyberspecialist Fred Streefland van Hikvision een lezing over cybersecurity voor beveiligingssystemen. En na afloop van de beurs op donderdagavond is er een event met diner in het vlakbij de beurs gevestigde Belgische kantoor van Hikvison.

SmartSD besloot op het laatste moment om deel te nemen aan New Security omdat het een eerste goede gelegenheid is om weer klanten te ontmoeten. Om die reden had het bedrijf het ook bijzonder druk tijdens de beurs Expoprotection in Parijs. Er wordt nog geheimzinnig gedaan over wat getoond gaat worden, maar SmartSD belooft dat het anders dan anders wordt.

Texecom zal tijdens de beurs toelichten hoe professionele installatiebedrijven waarde kunnen toevoegen aan hun klanten met de Capture bewegingsmelders, Texecom Cloud, Texecom Connect-app en het aanbod van digitale diensten. Texecom belooft installateurs te helpen hun toekomst veilig te stellen. Een toekomst die door de laatste technische ontwikkelingen behoorlijk gaat veranderen.

Nieuw bij Top Security is de Qolsys IQ 2+, die de distributeur omschrijft als de start voor een veilig en vertrouwd huis. De inbraakcentrale is compatibel met PowerG, Z-wave en Wi-Fi componenten. Het systeem biedt een tal aan oplossingen en mogelijkheden om een veilig en smart home te creëren. Met de Qolsys is het niet meer nodig om een grote centrale in de meterkast te installeren, maar alleen een compact 7″ touchscreen aan de muur. De Qolsys is namelijk centrale en bedieningspaneel in één. De centrale is voorzien van een ingebouwde camera en microfoon waardoor er live verbinding gemaakt kan worden vanaf de smartphone om te zien wie het systeem ontgrendelt. De alarmmeldingen worden door gemeld naar een meldkamer met de LTE(4G) en Wi-Fi kaart, wat een dual-path verbinding maakt. Deze meldingen worden gemaakt zodra het alarm ingeschakeld is en er één van de apparaten in alarm gaat.

New Security is woensdag 17 november van 10:00 tot 21:00u en donderdag 18 november van 10:00 tot 18:00u geopend en vindt plaats in de Brabanthal in Leuven. Toegang is gratis na registratie. Wel is in verband met corona een bewijs van vaccinatie, genezing of negatieve test vereist.

Deel dit artikel via: