Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

OSEC

Eizo

VAIBS

SmartCell

Optex

G4S

BHVcertificaat.online

CDVI

i-Pro

Seagate

Crown Security Services

NetworxConnect

Alphatronics

GFT

2N

Unii

SmartSD

Uniview

SOBA

20face

Paraat

Nenova

Bosch Security Systems

Gold-IP

CardAccess

NIBHV

JMB Groep

Securitas

Akuvox

Alarm Meldnet

VideoGuard

Sequrix

VVNL

Avigilon Alta

SMC Alarmcentrale

Brivo

Trigion

VBN

Top Security

Hikvision

Explicate

CSL

Genetec

RoSecure

IDIS

Milestone

Kiwa

Centurion

ASSA ABLOY

Seris

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

De Beveiligingsjurist

Paxton

PG Security Systems

VEB

Connect Security

Bydemes

DZ Technologies

HD Security

Lobeco

ADI

Regio Control Veldt

Secusoft

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

Dero Security Products

HID

Masset Solutions

ASIS

Add Secure

Multiwacht

Eagle Eye Networks

Network Optix

EAL

Advancis

ARAS

Ajax Systems

Hanwha Vision Europe

Visionplatform.ai brengt AI-integratie voor Milestone

24 juni 2024
Redactie
04:21

Visionplatform.ai onthulde recent zijn nieuwste integratie met Milestone tijdens het Milestone Systems MXD-evenement. Deze koppeling stelt gebruikers in staat om elke bestaande camera via het Milestone-platform om te zetten in een AI-camera. Bijzonder is dat gebruikers ook zelf nieuwe AI-modellen kunnen bouwen.

Visionplatform.ai biedt vooraf getrainde algoritmes die gebruikers direct kunnen inzetten om hun beveiligingssystemen te optimaliseren. Momenteel beschikt Visionplatform.ai over ongeveer 15 vooraf getrainde modellen. Wat de oplossing uniek maakt, is de mogelijkheid voor gebruikers om deze modellen verder te verbeteren met hun eigen data, nieuwe labels toe te voegen, of zelfs geheel nieuwe AI-modellen te bouwen. Dit maakt AI-vision technologie toegankelijker dan ooit tevoren.
Uit de praktijk blijkt dat elke situatie uniek is. Daarom is de mogelijkheid om modellen te hertrainen een groot voordeel. Dit leidt niet alleen tot hogere nauwkeurigheid, maar vermindert ook het aantal vals-positieve meldingen aanzienlijk of zorgt voor grotere flexibilteit omdat modellen uit te bouwen zijn, zelfs door de gebruiker.

Gebruik van NVIDIA Jetson
Visionplatform.ai maakt gebruik van de krachtige NVIDIA Jetson, die speciaal is geoptimaliseerd om tot wel 20 camera’s tegelijkertijd te ondersteunen. Met een energieverbruik van slechts 60 watt biedt dit een duurzame en efficiënte oplossing, zowel in aanschaf als in gebruik. Het systeem is flexibel en kan eenvoudig worden geïnstalleerd in een serverruimte of in een straatkast. Bij grotere systemen verdient een gebruiker alleen al door de besparing op stroomkosten de licentie van Visionplatform.ai terug.

Multidisciplinaire sensoren
Dankzij Visionplatform.ai kunnen camera’s nu dienen als echte multidisciplinaire sensoren. Het platform maakt het mogelijk om vrijwel elke use-case te ondersteunen, waardoor de rol van camera’s aanzienlijk wordt uitgebreid van traditionele beveiliging naar veel meer. Of het nu gaat om verkeersbeheer, winkelanalyse, of industriële toepassingen, Visionplatform.ai maakt het mogelijk om met precisie en efficiëntie verschillende uitdagingen aan te pakken. Het verandert een camera van een eenvoudig beveiligingsapparaat naar een veelzijdige sensor met brede toepassingen.

Sterke groeibasis
Visionplatform.ai heeft binnen korte tijd al vele klanten kunnen aansluiten. Het gaat dan om eenvoudige detectie van personen, maar ook om aankomstprocessen van schepen bij logistieke terminals en kwaliteitscontrole in fabrieken. Het product maakt het mogelijk voor gebruikers om de kracht van AI te benutten zonder de noodzaak van uitgebreide technische kennis. Deze aanpak zorgt voor een brede adoptie van AI-vision technologie en maakt het mogelijk voor iedereen om te profiteren van de voordelen die deze technologie te bieden heeft.

Nederlands vakmanschap
Het team van Visionplatform.ai, bestaande uit 20 mensen, is gevestigd in Rotterdam en ontwikkelt alle software zelf. Dit maakt Visionplatform.ai, in tegenstelling tot de meeste Amerikaanse AI-software, een echt Nederlands product. Europese producten bieden vaak voordelen op het gebied van privacybescherming en naleving van strikte regelgeving, iets wat in de AI-wereld steeds belangrijker wordt. Door te kiezen voor een Europees product, kunnen bedrijven profiteren van een technologie die niet alleen geavanceerd is, maar ook voldoet aan de hoge standaarden van de EU op het gebied van gegevensbescherming en ethiek.

Samenwerking met partners
Visionplatform.ai werkt nauw samen met verschillende installatie- en integratiepartners om de implementatie van hun technologie te vergemakkelijken. Het bedrijf is continu op zoek naar nieuwe partnerschappen in binnen en buitenland om de innovatieve AI-oplossingen snel en effectief bij klanten te kunnen installeren, ongeacht de grootte of complexiteit van de infrastructuur. Daarnaast zullen koppelingen met andere VMS-systemen, zoals Genetec, snel volgen om de compatibiliteit en functionaliteit verder te vergroten.

Meer informatie over de nieuwe integratie met Milestone is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Suricat

SequriX

Seagate

Wordt een partner