Voor 73,5 miljoen euro aan cocaïne onderschept

De Zeehavenpolitie heeft zondag in nauwe samenwerking met agenten van de basisteams, de waterpolitie, de Douane en Koninklijke Marechaussee onderzoek gedaan naar een verdachte situatie op de Westerschelde. De zoektocht resulteerde in de vondst van een grote hoeveelheid cocaïne.

Er kwam een melding binnen dat een klein bootje gevaarlijk dicht in de buurt van een zeeschip voer. De Douane zag in de omgeving van Paal het vermoedelijke bootje varen en is hierop een actie gestart. Het bootje is vervolgens verder de Westerschelde opgevaren en verdween uit het zicht.
De waterpolitie van de Landelijke Eenheid surveilleerde zondag op de Westerschelde en trof op het slik bij het Verdronken Land van Saeftinghe een bootje aan. Omdat er geen opvarenden werden aangetroffen, heeft de Kustwacht met een patrouillevliegtuig naar mogelijke drenkelingen gezocht. De zoektocht leverde niets op.
Kort voor de middag werden bij de zeedijk ter hoogte van Rilland verschillende pakketten met in totaal 980 kilo cocaïne aangetroffen. Het gaat om een straatwaarde van rond de 73,5 miljoen euro. De cocaïne is inmiddels afgevoerd en vernietigd. De Zeehavenpolitie doet verder onderzoek en is nog op zoek naar getuigen.

Deel dit artikel via: