Waardetransporteur drukte 5 miljoen van klanten achterover

Het in maart failliet gegane waardetransportbedrijf RCCS zou zo’n 5 miljoen euro van klanten als Albert Heijn en Hema achterover hebben gedrukt. Dat bekennen de bestuurders van het bedrijf aan de curatoren, zo schrijft De Telegraaf.

RCCS noemde zichzelf destijds de Pietje Bell van het geld- en waardetransport. Het bedrijf bedacht allerlei slimme concepten om winkeliers blij te maken en dat werkte. In 2019 nam RCCS nog het in problemen geraakte SecurCash over. De coronacrisis en de daarop volgende winkelsluitingen zorgden voor een ommekeer in het succes en op 7 maart 2022 zijn na een korte surseanceperiode de faillissementen van RCCS Waardetransport B.V. en RCCS Holding B.V. uitgesproken.

Doorstart
Sylvia Broeseliske en Martijn Hoving bereikten in hun hoedanigheid van curatoren van RCCS Waardetransport al op 8 maart een akkoord met de Duitse Ziemann Group over een doorstart van RCCS Waardetransport. Per 1 april heeft Ziemann Group de Nederlandse activiteiten overgenomen. Ook nam Ziemann Group de aandelen over van de Duitse dochter van RCSS, SmartsafeCompany GmbH.
Ziemann Group is in Duitsland onder meer actief op de markt voor waardetransport. Met een jaaromzet van meer dan 340 miljoen euro, meer dan 3.150 medewerkers in dertig vestigingen en ongeveer 600 speciale voertuigen is Ziemann Group werkzaam voor klanten van elke grootte uit de banksector, handel en vele andere sectoren.
Het is nog niet duidelijk of Ziemann moet opdraaien voor de schade als die niet op de voormalige bestuurders van RCCS verhaald kan worden.

Deel dit artikel via: