Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Brivo

BHVcertificaat.online

CDVI

Avigilon Alta

Trigion

VAIBS

Securitas

Ajax Systems

Regio Control Veldt

SOBA

Uniview

i-Pro

SMC Alarmcentrale

ASSA ABLOY

GFT

Advancis

Nimo Dog Security

Alarm Meldnet

SmartCell

JMB Groep

VVNL

NetworxConnect

HD Security

Gold-IP

Connect Security

Hikvision

PG Security Systems

Explicate

NIBHV

Eagle Eye Networks

Secusoft

Alphatronics

Nimo Drone Security

Crown Security Services

G4S

VBN

Bosch Security Systems

CSL

Oribi ID Solutions

Masset Solutions

RoSecure

CardAccess

Add Secure

20face

OSEC

2N

Milestone

Paraat

Hanwha Vision Europe

Nenova

ADI

Optex

Service Centrale Nederland

Seagate

Traka ASSA ABLOY

Eizo

Bydemes

Paxton

VideoGuard

Sequrix

Dero Security Products

IDIS

Akuvox

Lobeco

Multiwacht

Top Security

ARAS

VEB

HID

Centurion

DZ Technologies

EAL

Seris

Genetec

ASIS

Kiwa

Unii

SmartSD

De Beveiligingsjurist

Wat bepaalt de keuzes voor toegangsbeheer in 2021?

1 februari 2021
Redactie
12:10

Elektronische systemen voor toegangsbeheer werken in toenemende mate draadloos. Gemak is voor eindgebruikers de belangrijkste reden om op elektronisch toegangsbeheer over te stappen. Verder ziet 90 procent het als goede manier om gebouwbeheerfuncties te integreren.

Dit blijkt uit een rapport dat is opgesteld door IFSEC Global, ASSA ABLOY Opening Solutions en Omdia Analisten en dat gebaseerd is op marktgegevens uit een onderzoek dat eind 2020 is uitgevoerd onder 400 beveiligingsprofessionals uit Europa en ver daarbuiten. De respondenten zijn eindgebruikers, installateurs, integrators en consultants, werkzaam bij zowel grote als kleine bedrijven, in het onderwijs, de gezondheidszorg, de industrie, infrastructuur, (detail)handel, het bankwezen en andere sectoren. “Van OEM’s en integrators tot installateurs en eindgebruikers; voor iedereen die betrokken is bij de aan- of verkoop van toegangssystemen zijn de nieuwe gegevens en analyses binnen dit marktrapport interessant”, zegt Russell Wagstaff – platform director bij ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA. “Naast inzichten in de markt voor draadloos toegangsbeheer vandaag de dag, bevat het Wireless Access Control Report 2021 een roadmap voor de nabije toekomst.”

Mobiele toegangstechnologieën
Een voorbeeld van de belangrijkste onderzoeksbevindingen is dat elektronisch toegangsbeheer in toenemende mate gebruik maakt van draadloze technologie. Zelfs na een jaar waarin investeringen op lange termijn zijn uitgesteld of ingeperkt, wordt in het verslag geconstateerd dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van draadloze sloten en toegangssystemen. Uit het onderzoek blijkt tevens dat 37 procent van de eindgebruikers draadloze sloten inzet als onderdeel van hun toegangsoplossing. In het onderzoeksrapport van 2014 was dit percentage nog 23 procent.
In het rapport wordt ook gekeken naar de drijvende krachten achter de snelle invoering van mobiele toegangstechnologieën door de markt. Onderzoeksgegevens laten zien dat gemak de grootste drijfveer is; zowel voor systeemgebruikers als voor facilitair managers. Bijna de helft (47 procent) is het ermee eens dat mobiele referenties (virtuele sleutels) flexibeler zijn dan fysieke referenties, zoals sleutels, magneetpassen en druppels. Daarnaast is 36 procent van mening dat het op elk gewenst moment bijwerken van toegangsrechten van werknemers eenvoudiger wordt door mobiele referenties.

Gebouwbeheerfuncties
Meer dan 90 procent van de respondenten bevestigde nogmaals de cruciale rol van toegangscontrole voor de integratie van gebouwbeheerfuncties. Meer dan de helft van de respondenten geeft prioriteit aan de integratie van elektronische toegangssystemen met CCTV-, alarm- en bezoekersmanagementsystemen. In de praktijk staat verdere integratie van systemen voor veel organisaties echter nog steeds op de ‘to do lijst’. Het rapport verklaart waarom en benadrukt de belangrijkste factoren die bedrijven weerhouden van een diepere en slimmere integratie van gebouwfuncties. “Schaalbaarheid, flexibiliteit, kostenefficiëntie én gemak vormen binnen een toegangsbeheer-ecosysteem in 2021 belangrijke factoren”, voegt Russell Wagstaff toe.
Het Wireless Access Control Report van 2021 onthult ook nieuwe gegevens en analyses op het gebied van duurzaamheid, cloud security management, toegangscontrole, cyber-security, de duurzaamheid van draadloze sloten en nog veel meer.

Het rapport is hier gratis te downloaden.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner