Wat is er zoal te zien op de vakbeurs Security Essen?

Van 25 tot en met 28 vindt in de Duitse stad Essen weer de tweejaarlijkse vakbeurs Security plaats. Met nog maar 7 hallen is het niet meer wat het geweest is, maar met ruim 1000 exposanten is een bezoek nog altijd meer dan de moeite waard. Wat hebben onze partners zoal te bieden?

Intercomspecialist 2N, vertegenwoordigd door SmartSD en onderdeel van Axis, laat op de beurs zien dat het beeldscherm Indoor Touch rustig onder een stortvloed van water kan functioneren. En voor wie liever op zijn smartphone ziet wie er voor de deur staat, is er de nieuwe Mobile Video Speed. Verder wordt met de LTE Verso een nieuwe intercomserie getoond op de beurs.

Axis zelf is natuurlijk ook weer present, met de gebruikelijke producten en oplossingen uit eigen fabriek, aangevuld met specialistische toepassingen van partners. Centraal staat het thema cybersecurity. “Wij voelen er ons als fabrikant verantwoordelijk voor dat onze producten veilig zijn te gebruiken”, benadruk Edwin Roobol, directeur Midden-Europa van Axis. Speciale aandacht gaat uit naar de IP-radardetector (foto) en de camera met kentekenherkenning. Verder zijn de nieuwste producten te zien voor achtergrondgeluid in winkels en toegangsbeheer.

Nederland wordt weer fraai vertegenwoordigd door Boon Edam. Deze bekende fabrikant demonstreert een vernieuwende benadering van het keuzeproces voor de geschikte entree. Te zien is hoe eenvoudig het kan zijn om het juiste toegangsproduct te kiezen, op welke manier de klant het heft in eigen handen kan nemen en hoe ‘Level Up’ is toe te passen waar dat het belangrijkst is. Ook de nieuwste producten worden getoond, evenals innovatieve concepten, demonstraties, een live optreden van een artiest en niet te vergeten… dagelijks een Happy Hour in de bar.

Dahua toont de nieuwste ontwikkelingen, waaronder systemen met kunstmatige intelligentie, HDCVI 4.0, video cloud, smart H.265+ en ePOE (Power over Ethernet) en EoC (Power over Coax). De kunstmatige intelligentie wordt onder andere toegepast in systemen voor het winkelbedrijf (Smart Retail 2.0), logistiek, smart cities en slimme woningen. Gebouwen worden steeds intelligenter en Dahua draagt daaraan bij met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van video.

Genetec laat samen met elf technologiepartners de nieuwste uitbreidingen zien van het platform Security Center. Er worden onder andere complete oplossingen getoond voor bewaking van infrastructuur. De nieuwste versie van Security Center heeft onder andere vergaande privacy-instellingen om aan de GDPR te kunnen voldoen. Bijzonder is ook dat automatisch alarm wordt gegenereerd als verouderde firmware in camera’s wordt ontdekt. Verder wordt het Genetec Trust Center getoond, dat een schat aan informatie bevat over cybersecurity. Voor geavanceerd beheer van incidenten presenteert de fabrikant Genetec Mission Control.

Hikvision demonsteert verschillende voorbeelden van Deep Learning. Een van de systemen wordt bijvoorbeeld steeds slimmer in het herkennen van gezichten binnen overzichtsbeelden. Zelfs de manier waarop iemand kijkt kan een trigger vormen. Een ander systeem helpt centralisten bij het herkennen van verdacht gedrag van geobserveerde personen. Verder kunnen met behulp van een 3D-systeem heel nauwkeurig mensen worden geteld. Ook een camera die niet alleen kentekens herkent, maar ook het hele voertuig, is te zien.

Idis toont onder andere DirectIP, een compleet camerasysteem op basis van IP. Veel technische kennis is hiervoor niet nodig, want alle componenten worden na het aansluiten automatisch geconfigureerd, waarna het systeem klaar voor gebruik is. Wie het coax-netwerk wil handhaven, maar wel FullHD-kwaliteit wil, kan bij Idis terecht voor het DirectCX-systeem. Afstanden tot 500 meter zijn hiermee te overbruggen met behoud van beeldkwaliteit. Wie nog scherper beeld wil, kan kiezen voor de Super 4K Total Solution. Ook dit is een kwestie van aansluiten en draaien maar. Voor winkeliers is er de VA in the Box. Dit is een compleet systeem voor het monitoren van wat er in de winkel gebeurt. Met de data is de inrichting van de winkel te optimaliseren.

Bij Milestone is een server te zien die gelijktijdig ruim tweeduizend live-streams verwerkt. Natuurlijk worden de nieuwste mogelijkheden van het xProtect-platform getoond, evenals de bijdragen van elf Community Partners, die op de stand van Milestone te gast zijn. Ook de all-in-one oplossingen zullen te zien zijn. Op deze Husky-recorders kunnen direct camera’s en monitoren worden aangesloten, waarna het systeem klaar voor gebruik is.

SequriX brengt innovaties die in lijn liggen met de ontwikkelingen die beveiligers over de hele wereld raken: digitalisering, online werken, toenemende mobiliteit, de noodzaak van efficiency en het belang van goede privacy & databescherming. Ook gaat aandacht uit naar de nieuwste functionaliteiten van SequriX en de recent toegevoegde koppelingen met diverse particuliere alarmcentrales, waardoor nog meer alarmmeldingen digitaal zijn te ontvangen. SequriX laat zien hoe beveiligingsbedrijven kunnen kunt innoveren, op een voor uw medewerkers en klanten prettige manier. Met de software is onnodig belverkeer te voorkomen, werk van surveillanten te verlichten en te zorgen voor kloppende facturen.

Sony, dat voor wat beveiligingsproducten tegenwoordig buiten Japan door Bosch op de markt wordt gebracht, toont onder andere een 360 camera. De SNC-HMX70 beschikt over een 12 megapixel-sensor met hoge lichtgevoeligheid. Via speciale technologie zijn met deze camera normale beelden op te roepen.
Eveneens 12 megapixels heeft de nieuwe camera SNC-VB770. Dankzij een grote full frame CMOS-sensor geeft deze al beeld bij 0,004 lux. De resolutie is 4K bij 30 frames per seconde.

Bij het door EasySecure vertegenwoordigde Suprema is FaceStation 2 te bekijken, volgens de fabrikant de meest geavanceerde gezichtsscanner ter wereld. Het apparaat weet vooral goed met moeilijke lichtcondities om te gaan.
Ook CoreStation van Suprema is te zien. Dit is een intelligente biometrische deurcontroller, die gegevens van maar liefst 500.000 gebruikers kan opslaan. Binnen maximaal 1,25 seconde wordt vastgesteld wie er voor de deur staat.

Traka Assa Abloy introduceert de nieuwste software- en hardwareoplossingen voor het veilig beheer van kritische bedrijfsmiddelen. Bezoekers zijn welkom om het volledige beheer van de Traka sleutelbeheer- en lockersysteem te ervaren met Traka Web, het intuïtieve webbased beheerplatform. Hiermee heeft men vanaf elk apparaat en vanaf elke locatie de volledige controle over alle sleutels en andere gedeelde bedrijfsmiddelen. De geïntegreerde demo-omgeving omvat ook de Traka sleutelbeheersystemen, waaronder Traka’s nieuwste compacte sleutelbeheersysteem V-Touch, diverse lockers en Rack Manager-oplossingen.

Deel dit artikel via: