Weer tal van incidenten tijdens oud en nieuw

Hoewel oud en nieuw dit jaar redelijk rustig is verlopen, vonden toch weer tal van ernstige incidenten plaats. Acht mensen liepen oogletsel op, in Arnhem stortte een balkon vol feestvierders naar beneden en er gingen weer veel auto’s in vlammen op.

Twintig Utrechtenaren kunnen op zoek gaan naar een nieuwe auto, omdat hun bestaande wagen vannacht aan de feestvreugde ten prooi viel. Volgens de brandweer viel het echter mee, omdat vorig jaar maar liefst 34 auto’s in brand werden gestoken tijdens oud en nieuw. Elders in Utrecht moest de ME een uit de hand gelopen feest beëindigen. Verder werd een Utrechtenaar aangehouden na het vernielen van de ruit van een politieauto.

Mortiergranaat
In Rotterdam vond de politie een mortiergranaat. Ook werd in een woning 200 kilogram illegaal vuurwerk aangetroffen. Verder waren er verschillende branden in de Maasstad.  Acht mensen liepen oogletsel op. In Den Haag werd een cameraman van RTL bekogeld met vuurwerk. In Drenthe overkwam de politie dat. Een van de daders kon aan de hand van bodycam-beelden worden opgepakt.
In Geesbrug werd een man aangehouden die vuurwerk naar de brandweer had gegooid. Verder vonden schietpartijen plaats in onder andere Roosendaal en Capelle aan den IJssel. In Drachten werd een beveiliger geslagen door een feestganger. Hiervoor werd een verdachte aangehouden. In de drie noordelijke provincies werden tijdens de jaarwisseling in totaal 31 verdachten aangehouden. Veelal voor vergrijpen zoals mishandeling, vernieling, belediging en het bezit van illegaal vuurwerk.

Deel dit artikel via: