Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hikvision

Add Secure

Multiwacht

Gold-IP

Masset Solutions

Kiwa

De Beveiligingsjurist

VVNL

EAL

Lobeco

VEB

Connect Security

Nimo Dog Security

Milestone

Explicate

20face

HID

HD Security

G4S

Dero Security Products

DZ Technologies

SmartSD

PG Security Systems

Eizo

SmartCell

CSL

Ajax Systems

Seagate

Oribi ID Solutions

Paraat

Trigion

Eagle Eye Networks

Top Security

RoSecure

OSEC

Paxton

GFT

Traka ASSA ABLOY

VideoGuard

Uniview

JMB Groep

2N

Nenova

Crown Security Services

Nimo Drone Security

CardAccess

Seris

Secusoft

Alarm Meldnet

Centurion

Alphatronics

ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

Optex

IDIS

Sequrix

Service Centrale Nederland

Securitas

Brivo

BHVcertificaat.online

i-Pro

Advancis

NIBHV

CDVI

Unii

ARAS

Hanwha Vision Europe

VBN

ASIS

SMC Alarmcentrale

Bosch Security Systems

ADI

VAIBS

Avigilon Alta

SOBA

NetworxConnect

Akuvox

Bydemes

Genetec

Weerbaarheidsactie tegen criminaliteit transportsector

22 november 2023
Redactie
11:42

Afgelopen week was er speciale aandacht voor het voorkomen en bestrijden van georganiseerde criminaliteit in de transportsector. Douaniers, preventiemedewerkers en agenten gingen met ruim vijftig chauffeurs en dertig bedrijven in gesprek over criminele inmenging.

Brabant is een logistiek knooppunt voor de hele wereld; niet alleen voor legale goederen, maar ook voor illegale goederen zoals drugs, geld en wapens. Ondernemers worden vaak onbewust betrokken bij criminele praktijken. Deze vorm van criminaliteit brengt geweld met zich mee en ondermijnt de transportsector en de overheid.

Weerbaarheid
Om dit tegen te gaan is onder de vlag van het programma TFOC (Transport Facilitated Organized Crime) speciale aandacht voor het bestrijden en voorkomen van georganiseerde criminaliteit in de transportsector. Samen met de branche werken het Openbaar Ministerie, Douane, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee, PVO Brabant-Zeeland, Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, Arbeidsinspectie, Inspectie Leefomgeving en Transport, gemeenten en de politie aan het weerbaar maken van chauffeurs, ondernemers en andere belangrijke spelers in de logistieke sector tegen criminele inmenging. Deze aanpak wordt in heel Nederland toegepast.

Preventie, controle en opsporing
Ook afgelopen week is ingezet op preventie, controle en opsporing. Door verschillende partners werden dertig transportbedrijven bezocht. Van de dertig bedrijven werden er veertien integraal gecontroleerd. Ook werden langs de snelweg ruim vijftig (vrachtwagen) controles uitgevoerd. De politie constateerde tijdens de controle negentien overtredingen, onder andere: overbelading, geen geldig rijbewijs of het nemen van onvoldoende rust.

Bedrijven en inwoners kunnen bijdragen aan een veilige leefomgeving. Zij kunnen verdachte situaties en/of overlast bij de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Videoguard

Seagate

SequriX

Suricat

Wordt een partner