Beveiliging nieuws

Onze partners

NIBHV

Connect Security

Genetec

VAIBS

Kiwa

SOBA

Regio Control Veldt

EAL

Uniview

IDIS

Gold-IP

Crown Security Services

VEB

ASIS

Alphatronics

20face

Bydemes

VideoGuard

Oribi ID Solutions

2N

JMB Groep

Nimo Dog Security

Centurion

Avigilon Alta

Hanwha Vision Europe

Explicate

Advancis

Optex

CSL

CDVI

Multiwacht

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

Nenova

Dero Security Products

BHVcertificaat.online

SMC Alarmcentrale

Milestone

Koninklijke Oosterberg

Eagle Eye Networks

Akuvox

Paxton

HID

GFT

CardAccess

Nimo Drone Security

Add Secure

Top Security

RoSecure

SmartSD

Sequrix

Seris

ARAS

NetworxConnect

MPL

De Beveiligingsjurist

HD Security

Seagate

OSEC

Ajax Systems

G4S

Eizo

DZ Technologies

Traka ASSA ABLOY

Paraat

Unii

Brivo

Trigion

VBN

ASSA ABLOY

VVNL

Dahua

Securitas

Masset Solutions

Lobeco

i-Pro

Hikvision

ADI

Secusoft

Alarm Meldnet

SmartCell

Bosch Security Systems

Wereldwijd onderzoek naar gebruik bewakingscamera’s

6 september 2023
Redactie
11:28

Hoe ontwikkelt het gebruik van bewakingscamera’s zich? Welke resoluties zijn het populairst op dit moment? Verdringt de cloud het gebruik van lokale opslagsystemen? Deze en meer vragen worden beantwoord in het 2023 Cloud Video Surveillance Camera Worldwide Statistics van Eagle Eye Networks.

 

Het 2023 Cloud Video Surveillance Camera Worldwide Statistics bevat gegevens over het gebruik van bewakingscamera’s en inzicht over hoe AI wordt gebruikt bij videobewaking in de cloud. Het rapport analyseert de verzamelde gegevens van een voorbeeldset van 200.000 bewakingscamera’s in honderd landen, die verbonden zijn met het Eagle Eye Cloud VMS (videomanagementsysteem). In het rapport zijn 175 verschillende camerafabrikanten opgenomen en duizenden organisaties zoals bedrijven, detailhandelsbedrijven, restaurants, magazijnen, industriële, onderwijs-, gezondheidszorg- en horecafaciliteiten en meergezinswoningen.

Kentekenplaatherkenning
90 procent van het gebruik van kentekenplaatherkenning (LPR) vindt voornamelijk plaats om andere redenen dan veiligheid. Als gevolg van de zeer nauwkeurige kentekenplaatherkenningstechnologie gebruikt 33 procent van de organisaties die LPR in gebruik hebben een ‘free flow’-systeem (geen afgesloten stoppunt) om kentekenplaten vast te leggen terwijl de auto rijdt.

Populairste camera’s en opslagmethodes
Het gebruik van 4MP-beveiligingscamera’s is in 2022 met 250 procent op jaarbasis gestegen ten opzichte van 2021. 74 procent van de bedrijven die bewakingscamera’s met tweewegaudio gebruiken, gebruikt een aangesloten IP-luidspreker voor communicatie, terwijl 26 procent een bewakingscamera gebruikt met ingebouwde tweewegaudiomogelijkheden.
Nu grote ondernemingen naar de cloud overstappen, kiezen er veel voor een hybride aanpak. 44 procent gebruikte in 2022 een combinatie van cloud- en on-premise systemen.

Enorme impact
In de VS is 72 procent van alle beelden bedoeld om voertuigen te detecteren. In Europa is dat 57 procent. 37 procent van alle beelden is in Europa bedoeld om personen te detecteren. In de VS is dat 24 procent. “Voor de eerste keer bevat het rapport een momentopname van hoe AI wordt ingezet bij videobewaking in de cloud en hoe bedrijven kentekenherkenning inzetten”, zegt Dean Drako, oprichter en CEO van Eagle Eye Networks. “AI zal de komende jaren een enorme impact hebben op het gebruik van videobewaking. Dit rapport is bedoeld om echte gegevens en trendanalyses te bieden voor organisaties die investeren in een nieuw of geüpgraded cloudvideobewakingssysteem.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

MPL

Wordt een partner