Wereldwijd onderzoek naar gebruik bewakingscamera’s

Hoe ontwikkelt het gebruik van bewakingscamera’s zich? Welke resoluties zijn het populairst op dit moment? Verdringt de cloud het gebruik van lokale opslagsystemen? Deze en meer vragen worden beantwoord in het 2023 Cloud Video Surveillance Camera Worldwide Statistics van Eagle Eye Networks.

 

Het 2023 Cloud Video Surveillance Camera Worldwide Statistics bevat gegevens over het gebruik van bewakingscamera’s en inzicht over hoe AI wordt gebruikt bij videobewaking in de cloud. Het rapport analyseert de verzamelde gegevens van een voorbeeldset van 200.000 bewakingscamera’s in honderd landen, die verbonden zijn met het Eagle Eye Cloud VMS (videomanagementsysteem). In het rapport zijn 175 verschillende camerafabrikanten opgenomen en duizenden organisaties zoals bedrijven, detailhandelsbedrijven, restaurants, magazijnen, industriële, onderwijs-, gezondheidszorg- en horecafaciliteiten en meergezinswoningen.

Kentekenplaatherkenning
90 procent van het gebruik van kentekenplaatherkenning (LPR) vindt voornamelijk plaats om andere redenen dan veiligheid. Als gevolg van de zeer nauwkeurige kentekenplaatherkenningstechnologie gebruikt 33 procent van de organisaties die LPR in gebruik hebben een ‘free flow’-systeem (geen afgesloten stoppunt) om kentekenplaten vast te leggen terwijl de auto rijdt.

Populairste camera’s en opslagmethodes
Het gebruik van 4MP-beveiligingscamera’s is in 2022 met 250 procent op jaarbasis gestegen ten opzichte van 2021. 74 procent van de bedrijven die bewakingscamera’s met tweewegaudio gebruiken, gebruikt een aangesloten IP-luidspreker voor communicatie, terwijl 26 procent een bewakingscamera gebruikt met ingebouwde tweewegaudiomogelijkheden.
Nu grote ondernemingen naar de cloud overstappen, kiezen er veel voor een hybride aanpak. 44 procent gebruikte in 2022 een combinatie van cloud- en on-premise systemen.

Enorme impact
In de VS is 72 procent van alle beelden bedoeld om voertuigen te detecteren. In Europa is dat 57 procent. 37 procent van alle beelden is in Europa bedoeld om personen te detecteren. In de VS is dat 24 procent. “Voor de eerste keer bevat het rapport een momentopname van hoe AI wordt ingezet bij videobewaking in de cloud en hoe bedrijven kentekenherkenning inzetten”, zegt Dean Drako, oprichter en CEO van Eagle Eye Networks. “AI zal de komende jaren een enorme impact hebben op het gebruik van videobewaking. Dit rapport is bedoeld om echte gegevens en trendanalyses te bieden voor organisaties die investeren in een nieuw of geüpgraded cloudvideobewakingssysteem.”

Deel dit artikel via: