Wereldwijde ‘App Store’ voor IP-camera’s van start

Tijdens de vakbeurs ISC West in Las Vegas presenteert ‘Security and Safety Things’ de Open Application Store. Het initiatief is vergelijkbaar met de App Store en Google Play, maar dan speciaal bedoeld voor producenten en consumenten van camera-app’s. Er zijn inmiddels al 40 app’s beschikbaar.

Security and Safety Things is een dochteronderneming van Robert Bosch, maar de Open Application Store kan ook worden gebruikt door concurrenten van de fabrikant. Zo zijn er inmiddels zeven fabrikanten die het initiatief ondersteunen. Ook zijn er vijftien ontwikkelpartners, die op basis van het speciaal hiervoor ontwikkelde en gratis verkrijgbare besturingssysteem applicaties bouwen. Bosch zegt met de Open Application Store het innovatietempo voor IP-camera’s te willen versnellen. Onder andere door te voorkomen dat app-ontwikkelaars hun producten straks voor meerdere platforms moeten ontwikkelen, zoals in de telefonie.

Meer functionaliteit
Op het moment zijn veertig app’s gereed. Dertig andere zijn in ontwikkeling en komen binnenkort beschikbaar. Er zijn app’s die kunstmatige intelligentie aan camera’s kunnen toevoegen en die in combinatie met elkaar zijn te gebruiken voor nog meer functionaliteit. Op die wijze zijn ook ‘add on’ app’s voor bestaande app’s te ontwikkelen. Als platform dient een door Bosch op basis van het Android Open Source Project ontwikkeld besturingssysteem. “Dit gestandaardiseerde platform voor innovatieve toepassingen is gebouwd met de allernieuwste AI-technologie en kan op meerdere cameramerken draaien”, zegt Hartmut Schaper, CEO van Security and Safety Things. “Hiermee willen wij ontwikkelaars in staat te stellen hun ideeën snel om te zetten in producten die waarde creëren in de beveiligingsindustrie en daarbuiten. Tegelijkertijd zullen eindgebruikers en systeemintegrators profiteren van zowel de verhoogde innovatiesnelheid als de extra flexibiliteit van het combineren en aanpassen van camera’s en applicaties gedurende de volledige levenscyclus.”

Fabrikanten en ontwikkelaars
Meer dan vijftien ontwikkelaars laten in Las Vegas hun applicaties zien, waaronder high-speed kentekenherkenning, oplossingen voor privacy-compliance, detectie van drones en detectie van personen die op een risicovolle locatie geen veiligheidskleding dragen. Zeven camerafabrikanten laten hun open OS-camera’s zien en hoe deze werken met applicaties van derden. Getoond wordt ook een Device Management Portal voor integrators, waarmee deze hun camera’s en applicaties kunnen beheren en informatie kunnen verstrekken over de reeks innovatieve oplossingen die binnen het ecosysteem beschikbaar zijn. Een Device Management Tool maakt verder de implementatie van applicaties op offline camera’s mogelijk. Verder is de Open Security and Safety Alliance (OSSA) op de stand te ontmoeten. Dit is een standaardisatie-initiatief met als doel gelijkgestemde organisaties samen te brengen en tegelijkertijd een kader te creëren om standaarden en specificaties voor gemeenschappelijke componenten in de industrie te bieden. Dit gaat verder dan ONVIF, dat vergelijkbare doelstellingen heeft.

Deel dit artikel via: