Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Akuvox

2N

CSL

Multiwacht

Seris

Bosch Security Systems

Crown Security Services

Securitas

Explicate

Service Centrale Nederland

Nenova

VideoGuard

Sequrix

VEB

HD Security

ADI

Milestone

Dero Security Products

Secusoft

SmartCell

CardAccess

VBN

Centurion

Brivo

Uniview

JMB Groep

VAIBS

GFT

Masset Solutions

ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

Paxton

HID

CDVI

Advancis

20face

Add Secure

Connect Security

Nimo Dog Security

BHVcertificaat.online

Avigilon Alta

EAL

NetworxConnect

ASIS

RoSecure

Traka ASSA ABLOY

Trigion

Eizo

SmartSD

Hanwha Vision Europe

PG Security Systems

SMC Alarmcentrale

i-Pro

Kiwa

Genetec

De Beveiligingsjurist

Seagate

OSEC

IDIS

SOBA

Oribi ID Solutions

DZ Technologies

Eagle Eye Networks

Gold-IP

G4S

Optex

ARAS

Unii

Alphatronics

Ajax Systems

Paraat

Alarm Meldnet

Bydemes

Regio Control Veldt

NIBHV

Lobeco

Network Optix

Top Security

VVNL

Hikvision

Werkgevers staken overleg cao Particuliere Beveiliging

17 juni 2024
Redactie
21:02

Werkgevers hebben maandagmiddag 17 juni de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor particuliere beveiligers stopgezet. De onderhandelingen liepen al langer stroef omdat werkgevers de afgelopen maanden nauwelijks beweging lieten zien in hun bod, zo laat Erik Honkoop van CNV Vakmensen weten. De Nederlandse Veiligheidsbranche zegt de looneisen van de vakbonden onbetaalbaar te vinden.

In het laatste voorstel dat de vakbonden maandagmiddag aan de werkgevers deden, werd een grote stap gezet richting werkgevers. De vakbonden waren namelijk bereid om af te zien van een stijging voor dit jaar. In plaats daarvan stelden zij voor de lonen volgend jaar met 4,2 procent te laten stijgen en de reiskostenvergoeding naar 23 cent te verhogen. Daarnaast wilden de vakbonden de teruggave van vakantiedagen die begin dit jaar en vorig jaar zijn gekort op grond van de ‘vakantie-indexatie’. Volgens CNV was deze tegemoetkoming voor werkgevers de reden om de onderhandelingen af te breken.

Breekpunt
De stap van werkgevers is volgens Honkoop ronduit teleurstellend. “In 2022 zijn de drie vakbonden de beveiligingsbedrijven ruimschoots tegemoetgekomen door de cao Particuliere Beveiliging open te breken en de loonstijging naar beneden bij te stellen. Dit vanwege de inflatie die op recordhoogte was. Woensdag zullen we met onze kaderleden uit de verschillende beveiligingsbedrijven in overleg gaan over de stap van de werkgevers. Daarnaast zullen de vakbonden CNV, FNV en De Unie onderling met elkaar contact houden om tot een gezamenlijke reactie te komen.”
Werkgevers en vakbonden zijn vorig jaar een traject opgestart om arbeidsomstandigheden, scholings- en loopbaanmogelijkheden, regulering van aanbestedingen en de regie over de eigen tijd te verbeteren. Het lijkt er nu op dat vooral loon voor werkgevers een breekpunt is.

Hard gelag
FNV zegt verbaasd te zijn dat de werkgevers in de particuliere beveiliging de onderhandelingen over een nieuwe cao hebben afgebroken. De vakbond gaat de komende dagen in gesprek met zijn leden over de te volgen stappen. Félix Alejandro Pérez, bestuurder FNV Diensten: “Dit hadden we niet verwacht. De werkgevers zeggen dat over 2024 helemaal niets kan. Dat is een hard gelag.”
De FNV wil voor de werknemers automatische prijscompensatie afspreken, het meestijgen van de salarissen met de prijzen in de winkels. Daarmee kunnen die de achterstand inlopen die ze hebben opgelopen door de inflatie. Om te zorgen dat werknemers ook weer wat meer te besteden hebben, moeten de lonen vanaf 1 januari 2025 omhoog met 1,5 procent. De werkgevers willen het echter houden bij alleen een loonsverhoging van 2,7% per begin volgend jaar.

Werknemers leggen geld toe
Een andere belangrijke eis die de FNV op tafel heeft gelegd is een hogere kilometervergoeding, van 21 naar 23 cent. Veel werknemers leggen nu geld toe om te reizen voor hun werk. Ook wil de vakbond dat er een einde komt aan het verrekenen van de loonsverhoging met vakantiedagen. Werknemers moeten compensatie krijgen voor het salaris dat ze hierdoor de afgelopen jaren zijn misgelopen.
Alejandro Pérez: “Voor de werkgevers is dit blijkbaar allemaal een brug te ver. Terwijl we met elkaar bezig zijn om het aanzien van de sector te verbeteren zit een cao er niet in. Correctie: een cao waarbij mensen zich gewaardeerd voelen zit er nu ineens niet in.”

Bedrijven: ‘Loonvraag vakbonden onbetaalbaar’
De Nederlandse Veiligheidsbranche vindt de door de vakbonden gevraagde loonsverhoging onbetaalbaar en heeft daarom de onderhandelingen over een nieuwe cao Particuliere Beveiliging voorlopig opgeschort. Volgens de bedrijfstakvereniging zou de verhoging van de loonkosten als gevolg van de gevraagde loonsverhoging tot onaanvaardbare prijsverhogingen van beveiligingsdiensten leiden.
De vakbonden FNV, CNV en De Unie willen per 1 januari 2025 een loonkostenstijging van 6 procent structureel en 3 procent eenmalig. Die verhoging van 9 procent zou bovenop de inkomensverbetering van omgerekend ruim 20 procent komen die beveiligers de afgelopen twee jaar kregen.
De vakbonden proberen volgens de werkgeversvereniging al twee jaar in alle bedrijfstakken via loonsverhogingen herstel van koopkracht af te dwingen nadat in 2022 en 2023 door hoge inflatie de koopkracht afnam. Het proces waarbij cao-lonen eenmalig met forse cijfers omhoog gaan, lijkt inmiddels goeddeels achter de rug.

Koopkrachtvermindering al goedgemaakt
In de beveiliging heeft de ‘hersteloperatie’ van de koopkracht met de meer 20 procent loonsverhoging van de afgelopen jaren al plaatsgevonden, stelt de Nederlandse Veiligheidsbranche in een toelichting op het afbreken van de onderhandelingen. “De daarop komende loonvraag van 9 procent in de beveiligingssector is veel hoger dan de huidige doorsnee-afspraak, terwijl in de beveiliging de koopkrachtvermindering al ruimschoots is goedgemaakt door de werkgevers. De wens van de vakbond is daarmee buiten alle proportie”, stelt de branchevereniging.
Werkgeversvereniging AWVN, dat de ontwikkelingen in het cao-overleg op de voet volgt, meldt dat over mei 2024 de gemiddelde loonafspraak 4,5 procent was – dat is inclusief een aantal hoge afspraken in bedrijfstakken waar nog niet eerder koopkracht werd hersteld. De gemiddelde loonafspraak in Nederland komt voor 2024 uit op 5,5 procent en is dalend. In 2023 was de gemiddelde afspraak nog 7,3 procent.

De Nederlandse Veiligheidsbranche beraadt zich op een vervolg in de cao-onderhandelingen.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

SequriX

Wordt een partner