Werknemers wijzen de weg voor nieuwe cao Veiligheidsdomein

Alle medewerkers op wie de cao Veiligheidsdomein van toepassing is, ontvangen volgende week een link naar een digitale vragenlijst die de onderhandelaars de weg wijst voor het succesvol afsluiten van een nieuwe cao. VBe NL en De Unie streven ernaar de cao in oktober af te sluiten.

De brancheorganisatie en de vakbond zeggen graag te willen weten welke onderwerpen werknemers belangrijk vinden. Alle medewerkers van de bij VBe NL aangesloten bedrijven kunnen de digitale vragenlijst invullen, ook als zij geen lid zijn van een vakbond. Dit gebeurt anoniem. De antwoorden worden verzameld door het externe onderzoeksbureau InnerVoice. Het is voor de werkgever of anderen niet mogelijk om via de resultaten te herleiden wie wat heeft ingevuld.

Cao Veiligheidsdomein blijft van toepassing
De nieuwsberichten dat de cao Veiligheidsdomein vanwege een rechterlijke uitspraak niet langer van toepassing zou zijn, zijn volgens VBe NL onjuist. Voorzitter Leon Vincken van het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein: “Voor alle werknemers die werken bij VBe NL-bedrijven blijft de cao Veiligheidsdomein van toepassing. Deze cao is juist van alle medewerkers en niet van alleen de vakbonden.” Meer hierover is te lezen op de website van het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein.
VBe NL en De Unie hanteren ook voor particuliere beveiligers de cao Veiligheidsdomein, ofschoon de cao Particuliere Beveiliging algemeen bindend is verklaard. De partijen hadden van de minister van SZW een dispensatie gekregen, maar die is vorige maand door de rechtbank Midden-Nederland vernietigd. De kwestie is nu in behandeling bij de Raad van State.

Deel dit artikel via: