Windows 10 laat gebruikers inloggen met biometrie (video)

In Windows 10 gaat Microsoft onder de naam Windows Hello het wachtwoord vervangen door inlogmethodes met biometrie zoals een vingerafdruk-, iris- of gezichtsscan.

Windows Hello wordt een onderdeel van Windows 10, en moet het wachtwoord bij het inloggen van de computer vervangen.
Windows 10
Voor de optie kunnen bestaande vingerafdrukscanners gebruikt worden. Voor de iris- en gezichtsscan zijn alleen computers met de nieuwe Intel Realsense 3d-camera’s geschikt omdat die de gebruiker beter kunnen herkennen. Inloggen met foto’s van gezichten zouden hiermee geen ongeautoriseerde toegang geven.
Windows 10 inloggenGegevens over vingerafdruk, iris en gezicht worden volgens Microsoft nooit online verstuurd, en enkel lokaal opgeslagen. Toegang wordt via speciale beveiligingssleutels gegeven.
De optie voor het vervangen van online wachtwoorden noemt Microsoft Windows Passport. Hiermee kunnen gebruikers op bijvoorbeeld websites of apps inloggen zonder dat er een wachtwoord is vereist. Voor Windows Passport werkt Microsoft samen met de de FIDO Alliance, deelnemende sites en software kunnen daarmee zonder het verzenden van een wachtwoord worden ontgrendeld.
[youtube_video id=”1AsoSnOmhvU”]

Deel dit artikel via: