Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nenova

Regio Control Veldt

Unii

CSL

Milestone

Brivo

Trigion

Top Security

VideoGuard

Genetec

Secusoft

CDVI

VBN

NIBHV

Avigilon Alta

Akuvox

IDIS

Add Secure

Masset Solutions

Service Centrale Nederland

SmartSD

EAL

Crown Security Services

NetworxConnect

Bydemes

DZ Technologies

CardAccess

ARAS

Lobeco

Eizo

VVNL

Kiwa

Oribi ID Solutions

Seris

ASSA ABLOY

ADI

PG Security Systems

RoSecure

Multiwacht

Gold-IP

HID

HD Security

Dero Security Products

Sequrix

Optex

SmartCell

VEB

20face

Bosch Security Systems

Alphatronics

Nimo Drone Security

OSEC

JMB Groep

Advancis

Ajax Systems

VAIBS

ASIS

Centurion

Traka ASSA ABLOY

Seagate

i-Pro

2N

G4S

Explicate

Nimo Dog Security

GFT

Uniview

Paxton

Eagle Eye Networks

De Beveiligingsjurist

BHVcertificaat.online

Alarm Meldnet

SMC Alarmcentrale

Paraat

Securitas

Connect Security

Hanwha Vision Europe

SOBA

Hikvision

Winglock Swing van Boon Edam krijgt productupdate

21 februari 2023
Redactie
05:45

Boon Edam heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd in het beveiligde toegangspoortje Winglock Swing. Zo is het nu mogelijk om twee toegangspoortjes tegenover elkaar te plaatsen voor een nog bredere doorgang. Verder is een verbeterde motor toegepast die ervoor zorgt dat het poortje met de optimale veilige snelheid sluit en opent. 

In de wereld van toegankelijkheid en beveiliging speelt het juiste toegangspoortje een cruciale rol. Als onderdeel van de infrastructuur van een gebouw, moet het niet alleen veiligheid bieden, maar ook esthetisch aantrekkelijk zijn en toegankelijkheid bieden aan diverse gebruikersgroepen. Daarom kondigt Koninklijke Boon Edam aan dat het een update heeft doorgevoerd op het Winglock Swing toegangspoortje. Dit betekent een verbetering in zowel veiligheid als toegankelijkheid.

Brede doorgang
De Winglock Swing is een beveiligd toegangspoortje voor veilige toegang van zaken die een brede doorgang vereisen. Denk hierbij aan mensen met grote objecten, mensen in een rolstoel of scootmobiel of grote groepen mensen die snel naar binnen moeten. De Winglock wordt vaak toegepast als onderdeel binnen een grotere configuratie van beveiligingspoortjes.
De originele Winglock Swing bestaat uit een kolom van hoogwaardig roestvast staal met daaraan één glaspaneel. Daardoor integreert het product qua ontwerp en gebruiksvriendelijkheid in iedere omgeving.
In de nieuwe uitvoering is het nu mogelijk om twee toegangspoortjes tegenover elkaar te plaatsen voor nog bredere doorgang. Daarbij is het nu mogelijk om bij de dubbele versie ook voor hogere en bredere glaspanelen te kiezen. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het product esthetisch veel mooier aan kan sluiten op omringend hekwerk of andere beveiligingspoortjes.

Gesynchroniseerde veiligheid
Voorheen was een dubbele uitvoering niet mogelijk, vanwege de mogelijke risico’s op inklemming tussen twee sluitende glaspanelen. De verbeterde Winglock Swing heeft een unieke gesynchroniseerde beweging in de glazen panelen, aangestuurd door software. Dit zorgt ervoor dat het ene paneel wordt gesloten voordat het andere de gesloten stand bereikt. Deze getimede beweging voorkomt beknelling en zorgt voor een uitstekende blokkeringsdetectie per glaspaneel zonder dat additionele veiligheidssensoren noodzakelijk zijn.
Verder is een verbeterde motor geïntegreerd in het product die ervoor zorgt dat het toegangspoortje op de optimale veilige snelheid sluit en opent. Mocht een glaspaneel onverhoopt tegen een persoon of object aanstoten, dan gebeurt dat met een minimale kracht die onder de 400N ligt. Deze producteigenschappen zorgen er onder andere voor dat de Winglock Swing voldoet aan de eisen uit de EN 17352-veiligheidsnorm die gaat over de gebruikersveiligheid van elektrisch bediende apparatuur voor toegangsverlening aan voetgangers.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner