Winkeldiefstal met gestolen auto

Twee mannen zijn donderdagavond in Tilburg opgepakt door de politie. De ene omdat hij een winkeldiefstal had gepleegd, de andere omdat de auto waarin ze vluchtten gestolen bleek te zijn en hij daarin reed.

Op donderdag 19 januari om 18.55 uur kwam bij het Operationeel Centrum van de politie de melding binnen dat een man een diefstal had gepleegd in een supermarkt aan het Wilhelminapark in Tilburg. Een getuige volgde de man en zag dat hij bij iemand in een auto stapte. De winkeldief maakte een beledigend gebaar naar de melder waarna de auto wegreed. Het werd een kort ritje, want direct daarna zat een politieauto achter de auto aan. Van het Operationeel Centrum hoorden de agenten dat de auto gestolen was.

Aanhouding
Er werd even gewacht tot er meer eenheden in de omgeving waren en toen kreeg de bestuurder een stopteken. Het leek erop dat de bestuurder twijfelde over wat hij zou doen, want hij reed stapvoets door een rood verkeerslicht en leek niet te willen stoppen. Maar uiteindelijk koos de verdachte, een 48-jarige Tilburger, eieren voor zijn geld en stopte. Hij werd aangehouden omdat hij wordt verdacht van diefstal of heling van de auto. De passagier, een 45-jarige Tilburger, werd aangehouden voor de winkeldiefstal.

Deel dit artikel via: