Winkelier profiteert niet van dalende diefstalcijfers

Het aantal winkeldiefstallen in Nederland blijft ondanks de dalende criminaliteit nagenoeg gelijk.  Detailhandel Nederland is bezorgd over deze cijfers.

winkeldiefstalMet de stichting Afrekenen met Winkeldieven neemt de belangenorganisatie voor winkeliers zelf het initiatief om het aantal winkeldiefstallen terug te dringen.
Zo worden de kosten die voor de regeling van Afrekenen met Winkeldieven worden berekend teruggebracht van 40 euro naar 38 euro per claim. Met deze regeling kan de winkelier 181 euro vorderen op de winkeldief. Iedere winkeldiefstal moet worden bestraft en de compensatie voor de winkelier moet zo hoog mogelijk zijn, zegt Bert van de Steeg, secretaris Winkelcriminaliteit bij Detailhandel Nederland.
Volgens hem werkt de regeling meer preventief wanneer winkeliers de regeling consequent toepassen. In 2014 werd bijna 65 procent van de claims direct aan de winkelier betaald. Mocht het succes niet direct zijn, volgt een incassotraject. Op deze manier wordt bijna 80 procent van de claims op de daders verhaald.

Deel dit artikel via: