Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

CardAccess

Add Secure

Masset Solutions

20face

Lobeco

Kiwa

SmartSD

2N

Oribi ID Solutions

VVNL

Akuvox

Hanwha Vision Europe

SOBA

Ajax Systems

CDVI

Service Centrale Nederland

G4S

VBN

ARAS

Eizo

i-Pro

Regio Control Veldt

Unii

Optex

Nimo Drone Security

Centurion

PG Security Systems

DZ Technologies

Securitas

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

Seris

Bosch Security Systems

EAL

HID

VAIBS

Gold-IP

JMB Groep

Milestone

Nenova

CSL

Nimo Dog Security

Crown Security Services

NIBHV

VEB

Hikvision

Paxton

OSEC

Top Security

Bydemes

De Beveiligingsjurist

BHVcertificaat.online

Seagate

Brivo

Eagle Eye Networks

Sequrix

ASIS

Secusoft

Avigilon Alta

IDIS

ASSA ABLOY

RoSecure

Multiwacht

Connect Security

Explicate

Advancis

Genetec

Dero Security Products

Uniview

Paraat

SMC Alarmcentrale

HD Security

Alphatronics

NetworxConnect

Alarm Meldnet

SmartCell

ADI

GFT

Trigion

Winnaars bekend App Challenge Safety & Security Things

2 september 2020
Redactie
15:57

Twee bedrijven hebben met drie app’s de door Security & Safety Things georganiseerde App Challenge gewonnen. De wedstrijd was georganiseerd om ontwikkelaars te stimuleren nieuwe, innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor slimme bewakingscamera’s.

Security & Safety Things is een door Bosch geïnitieerd project om te komen tot één, universeel besturingssysteem voor slimme bewakingscamera’s. Softwarebedrijven hoeven van nieuwe toepassingen dan niet langer meerdere versies te bouwen voor verschillende merken camera’s. De ontwikkelde app’s zijn verkrijgbaar in de Open Application Store van de organisatie, die vergelijkbaar is met Google Play en App Store. Deze online-winkel is nu nog wat leeg. Daar wilde Security & Safety Things met de App Challenge verandering in brengen. En dat is redelijk gelukt. De wedstrijd leverde 21 nieuwe app’s op, wat het totaal nu op 60 brengt.

De winnaars
De bouwers van de drie beste app’s wonnen een geldbedrag van 10.000 euro. Bovendien worden hun producten gepromoot op evenementen waaraan Safety & Security Things in de toekomst gaat deelnemen. In de jury zaten experts van verschillende bedrijven, waaronder Bosch, G4S en Securitas. Zij kwamen tot het oordeel dat de app ‘Hand Pose Detection – Visual Feedback’ van TNG Technology Consulting uit München het beste was in de categorie ‘detailhandel / commercieel gebouw’. Hiermee zijn camera’s geschikt te maken om het gedrag van winkelende mensen te analyseren en daaruit hun tevredenheid af te leiden. Dit zonder dat hun uiterlijke kenmerken worden verwerkt.
Hetzelfde bedrijf won ook de categorie ’transport en slimme stad’. Deze app herkent voorwerpen waarop privacygevoelige informatie kan worden weergegeven, zoals laptops, telefoons en PIN-panelen. Die worden automatisch onscherp gemaakt.
In de categorie ‘productie en logistiek’ was Sparkline uit Pittsburgh de winnaar met een app die alarm slaat als op bepaalde plekken in het beeld een onbeheerd pakket wordt achtergelaten.

Blijven innoveren
“Met ons open IoT-platform als basis hebben deze ontwikkelaars bewezen dat innovatie een groot aantal problemen kan oplossen die niemand een paar maanden geleden had kunnen voorzien”, zegt Hartmut Schaper, Chief Operating Officer van Security & Safety Things. “Met de juiste tools en framework kunnen ontwikkelaars blijven innoveren op ons platform en flexibele oplossingen bedenken voor de ene markt, die makkelijk kunnen worden aangepast voor andere markten. We zijn dan ook van mening dat het platform een ​​grote verbetering is voor klanten. Ze kunnen apps gebruiken die passen bij hun businesscase, zonder vast te zitten aan een bepaalde leverancier die alleen software levert voor een beperkt aantal toepassingen.”

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner