Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

GFT

Seris

RoSecure

VVNL

Oribi ID Solutions

SmartCell

Ajax Systems

SmartSD

DZ Technologies

Sequrix

CDVI

HID

ARAS

NetworxConnect

G4S

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

SOBA

ADI

CSL

Top Security

Lobeco

Nimo Dog Security

Kiwa

Secusoft

Alphatronics

VAIBS

Multiwacht

Alarm Meldnet

IDIS

Bosch Security Systems

Securitas

Eagle Eye Networks

BHVcertificaat.online

Explicate

VideoGuard

Masset Solutions

Paraat

Nenova

Unii

JMB Groep

De Beveiligingsjurist

Bydemes

Crown Security Services

OSEC

NIBHV

Centurion

VBN

EAL

Milestone

Hanwha Vision Europe

Gold-IP

SMC Alarmcentrale

Paxton

i-Pro

ASSA ABLOY

Seagate

20face

Eizo

PG Security Systems

Uniview

Advancis

Hikvision

Dero Security Products

Regio Control Veldt

Brivo

VEB

Genetec

Traka ASSA ABLOY

2N

Add Secure

ASIS

Optex

HD Security

Trigion

CardAccess

Akuvox

Network Optix

Nimo Drone Security

Connect Security

Winnaars PKVW-verkiezingen 2024 bekend

25 juni 2024
Redactie
14:55

Tijdens de PKVW-dag in Utrecht zijn dinsdag 25 juni de winnaars bekend gemaakt van de PKVW-prijzen 2024. Zowel een deskundige jury als deelnemers aan de conferentie mochten stemmen. De prijzen gingen naar de beste PKVW-projecten, -bedrijven met en zonder personeel en PKVW-producten.

De eerste prijs ging naar het beste PKVW-project. Dat mocht nieuwbouw of renovatie zijn, maar moest in ieder geval volledig PKVW-gecertificeerd (Veilig woongebouw, wooncomplex of Veilige wijk) zijn. Winnaar werd Project De Weverij – onder deskundige begeleiding van bouwplanadviseur Rogier Timmer in plezierige samenwerking met Van Schijndel Bouwgroep Geffen en Thijs van Dorst en Sander Kuijs van Van de Ven Bouw en Ontwikkeling uit Tilburg. Tijdens de bouw van het project besloot de opdrachtgever alsnog invulling te geven aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen wat diverse kostenverhogende aanpassingen tot gevolg heeft gehad. En dit terwijl er geen verplichting was om het PKVW te behalen. De enige andere genomineerde viel buiten de boot, omdat het project niet PKVW-gecertificeerd was.

Beste PKVW-bedrijf zonder personeel
In de categorie het beste PKVW-bedrijf zonder personeel waren P-work Woningbeveiliging uit Waddinxveen, Tegen Inbraak uit De Lier en Onderhoudsbedrijf Ruud Jansen uit Utrecht genomineerd. Paul van Weelden van P-work is al 24 jaar actief en legt het PKVW goed uit op zijn website. Hij doet ook volop aan promotie van het PKVW en werkt mee aan de (door)ontwikkeling van het keurmerk. Stefan Schouten is eigenaar van Tegen Inbraak. Volgens Kiwa is het een topbedrijf. Een echte specialist, die ook bijzondere panden beveiligt volgens het PKVW. Hij doet aan goede PKVW-promotie op de site en op sociale media en geeft duidelijke informatie. Hij was winnaar van het beste PKVW-bedrijf zonder personeel in 2016. De winnaar werd Onderhoudsbedrijf Ruud Jansen uit Utrecht, die aangemeld was door de gemeente Utrecht. Jansen is aan het afbouwen, maar desondanks nog erg actief. Hij beschikt over groot vakmanschap, wijst klanten op subsidies. Gebruikt het PKVW-logo en legt veel uit over wat PKVW inhoudt. Hij was al eens winnaar van beste PKVW-bedrijf in 2018. Tot nu toe heeft hij 150 certificaten verstrekt.

Beste PKVW-bedrijf met personeel
Genomineerd in deze categorie waren Vos IJzerhandel uit Huizen en Van Rumpt Specialisten uit Utrecht. Patrick van Vlaanderen is directeur/eigenaar van Vos IJzerhandel in Huizen. Op de website biedt Vos IJzerhandel een gratis advies aan huis aan volgens het PKVW. Ook heeft het bedrijf een montageservice. Er wordt kort uitleg gegeven over het verminderen van het inbraakrisico bij certificering volgens PKVW. Het bedrijf heeft een webshop waar onder andere beveiligingsmaterialen voor de woning te verkrijgen zijn.
Jasper van Rumpt is door de gemeente Utrecht aangemeld voor de PKVW-prijs. De website van Van Rumpt ziet er netjes uit. Het heeft een tabblad inbraakpreventie, waarop wordt aangegeven dat zij bij voorkeur werken volgens het PKVW. Het interne proces wordt vermeld, maar verder geen uitleg over het PKVW. Van Rumpt neemt verder deel aan de landelijke werkgroep beveiligingsrichtlijn. Hij heeft inmiddels 387 certificaten verstrekt.

Beste PKVW-product
In de laatste categorie waren AXA Titan veiligheidsscharnieren van Allegion Nederland en de Nemef VS5000 universele veiligheidssluitkom voor buitendeuren van ASSA ABLOY Nederland genomineerd. De eerste inzending betreft een verbetering van een product (nieuwe generatie) op basis van feedback vanuit de markt. Slechts drie scharnieren leveren een draagvermogen van 180 kg, wat tijd scheelt bij montage. Winnaar werd Nemef met de universeel plaatsbare sluitkom, die past op vrijwel elk veiligheidsslot, enkelpuntsslot of meerpuntssluiting van Nemef en die ook op smalle kozijnen toepasbaar is.

De winnaars van alle categorieën krijgen naast de award een promotiefilmpje aangeboden om breed in de markt in te zetten. Daarnaast krijgen de prijswinnaars een speciaal digitaal PKVW-logo met de tekst ‘Beste PKVW-bedrijf met personeel 2024’, Beste PKVW-bedrijf zonder personeel 2024’ en ‘Beste PKVW-product 2024’. Het PKVW-bedrijf met personeel krijgt ook een reportage in het vakblad Raam en Deur.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Suricat

SequriX

Videoguard

Wordt een partner