Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VVNL

Eagle Eye Networks

Advancis

ADI

Hikvision

SmartCell

Milestone

Service Centrale Nederland

Unii

IDIS

2N

SmartSD

Seris

NetworxConnect

Nenova

Bydemes

Paraat

Crown Security Services

VAIBS

Lobeco

VEB

SOBA

CDVI

Hanwha Vision Europe

ASIS

Traka ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

Oribi ID Solutions

Nimo Dog Security

De Beveiligingsjurist

Bosch Security Systems

Akuvox

ARAS

Multiwacht

20face

ASSA ABLOY

Trigion

Gold-IP

Centurion

i-Pro

Ajax Systems

EAL

Network Optix

JMB Groep

Avigilon Alta

Uniview

Explicate

Secusoft

Securitas

Alphatronics

HD Security

CSL

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

Nimo Drone Security

Optex

Seagate

RoSecure

HID

Eizo

BHVcertificaat.online

Sequrix

VideoGuard

OSEC

Dero Security Products

Top Security

Genetec

NIBHV

Connect Security

Regio Control Veldt

VBN

G4S

CardAccess

Masset Solutions

PG Security Systems

Add Secure

Paxton

Kiwa

Brivo

GFT

Zeehavenpolitie arresteert ronselaars

17 januari 2024
Redactie
06:52

De Zeehavenpolitie heeft in de afgelopen periode twee verdachten aangehouden van zogenaamde ronselaarspraktijken. Op 7 december 2023 werd door het arrestatieteam een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Vlissingen aangehouden. Op 16 januari 2024 volgde de aanhouding van een 27-jarige man uit Bergen op Zoom op vliegveld Rotterdam Airport.

De zaak kwam aan het rollen nadat de Zeehavenpolitie een melding van een ernstige bedreiging ontving. Naar aanleiding van de melding werd een opsporingsonderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat de twee verdachten actief een havenmedewerker benaderden om in de haven van Vlissingen cocaïne uit scheepsladingen te halen. Deze medewerker werd ernstig bedreigd.

Partij cocaïne
Uit het onderzoek bleek al snel dat de verdachten vermoedelijk op zoek waren naar een deel van een partij cocaïne die op 15 november 2023 in beslag werd genomen. De douane trof toen na een tip 3279 kilo cocaïne aan in een partij bananen in de haven van Vlissingen-Oost. Deze partij cocaïne, die verdeeld was over zes pallets, werd nog dezelfde dag vernietigd.
Zowel in Vlissingen als in Bergen op Zoom doorzocht de Zeehavenpolitie meerdere woningen. Hierbij werden onder andere grote hoeveelheden contant geld en waardevolle goederen in beslag genomen.

Ronselaars
Ronselaars zijn personen die zich bezighouden met het ‘werven’ van onder andere havenarbeiders om hen te helpen bij bijvoorbeeld de invoer van cocaïne. Bij het ronselen worden grote geldbedragen geboden of worden havenmedewerkers fors bedreigd of onder dwang gezet.
De Zeehavenpolitie vermoedt dat er onder havenmedewerkers of in hun omgeving meer informatie bekend is over ronselpraktijken. Voor de politie heeft de aanpak van deze vorm van criminaliteit hoge prioriteit. Wie informatie heeft kan die anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of het Team Criminele Inlichtingen (088 155 1661).

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

SequriX

Videoguard

Seagate

Wordt een partner