Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Alarm Meldnet

Securitas

HID

Optex

NIBHV

2N

SmartCell

GFT

Hikvision

Top Security

Kiwa

Masset Solutions

ASSA ABLOY

VEB

Ajax Systems

JMB Groep

Lobeco

Network Optix

ADI

Unii

Connect Security

20face

Crown Security Services

i-Pro

Bydemes

SOBA

Eagle Eye Networks

Eizo

Hanwha Vision Europe

Alphatronics

Advancis

RoSecure

Bosch Security Systems

IDIS

SmartSD

Seagate

VideoGuard

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

Nimo Dog Security

Nimo Drone Security

Dero Security Products

HD Security

Gold-IP

Multiwacht

Brivo

Seris

Akuvox

Secusoft

CDVI

DZ Technologies

PG Security Systems

Uniview

Paraat

CardAccess

Genetec

ASIS

Regio Control Veldt

NetworxConnect

G4S

Service Centrale Nederland

OSEC

Nenova

BHVcertificaat.online

Trigion

CSL

ARAS

Avigilon Alta

Traka ASSA ABLOY

VBN

EAL

Centurion

Paxton

VAIBS

Add Secure

Explicate

De Beveiligingsjurist

Sequrix

Milestone

VVNL

Zeer nauwkeurige sensor voor tellen van passanten

20 oktober 2020
Redactie
11:42

Met de Akribos VC-1020 presenteert Optex een compacte, multidirectionele personenteller. Deze is geschikt voor binnen en werkt op basis van video en 3D-modellering. Dat levert real-time analyses met een nauwkeurigheid* van 97 procent op bij het tellen van bezoekers in onder andere winkels.

De Akribos-sensor is geschikt voor winkels, maar ook voor winkelcentra, openbare faciliteiten, expositiecentra, beurzen en vervoersknooppunten (zoals stations en luchthavens). Hij verwerkt aantallen, slaat de bezoekersgegevens op en brengt de verzamelde gegevens automatisch over naar een pc of analysesoftware van derden, zodat er prestatierapporten en dashboards kunnen worden gemaakt.

Kenmerken
De sensor biedt geautomatiseerde gegevensoverdracht via TCP/IP in XML- of TXT-format en is geschikt voor gebruik met analyse-/bezettingsgraadsoftware van derden. Het is een real-time, multidirectionele bezoekersteller (in/uit, links/rechts/rechtdoor), die ook ingewikkelde bewegingen bijhoudt, zoals mensen die stilstaan, stoppen of teruglopen en menigten. De sensor herkent ook de vorm en richting van objecten en 3D-vervorming, wordt niet snel beïnvloed door schaduwen of zonlicht en kan een gebied van 4,5 meter bestrijken. Er wordt een live videostream geleverd met de op afstand benaderbare webinterface. Gegevens worden maximaal 30 dagen bewaard, eventueel op meerdere locaties. De sensor is volgens Optex eenvoudig te configureren, beheren en onderhouden en dankzij geconfigureerde instellingen is ook de installatie eenvoudig.

Voor creatievelingen is het ook nog mogelijk om de Akribos VC 1020 te personaliseren. Wie het eerst wil uitproberen kan gratis een proefversie voor 30 dagen downloaden via de onafhankelijke partner van Optex: Xenometric. Er is keuze uit drie verschillende pakketten voor analyse en rapportage van de telgegevens die worden gegenereerd door de Akribos-sensor van Optex. Klik hier om meer te lezen en een van de pakketten te downloaden.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

SequriX

Wordt een partner