Zes beveiligers verdacht van schuld aan dood feestganger

Tijdens een evenement op zaterdag 17 september raakte een Poolse man (37) ernstig gewond toen hij na het veroorzaken van overlast door beveiligers onder controle werd gehouden tot de politie kwam. Afgelopen weekend overleed de man in het ziekenhuis.

Toen de agenten arriveerden bij het evenement aan de J. F. Kennedylaan in Breda zagen ze dat de 37-jarige man geen ademhaling meer had. Ze zijn direct gestart met reanimeren en dit is kort daarna overgenomen door medewerkers van de ambulancedienst en bemanning van een traumahelikopter. Hij is vervolgens in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Hier is hij afgelopen weekend komen te overlijden. Zijn familie is op de hoogte gesteld.

Aanhouding
Omdat het niet duidelijk is hoe het kwam dat de man onwel is geworden, worden in totaal zes beveiligers verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de man. Vier van hen, in de leeftijd tussen 19 en 59 en komende uit Roosendaal, Breda, Dongen en Tilburg, zijn kort na het incident aangehouden. Deze vier verdachten zijn na verhoor de volgende dag in vrijheid gesteld maar blijven als verdachten aangemerkt. Twee andere beveiligers worden op een later tijdstip verhoord als verdachte. Het onderzoek naar de toedracht van het overlijden wordt voortgezet. Veel mensen waren getuige van het incident en zijn ondertussen gehoord door de politie. Aan deze mensen is slachtofferzorg aangeboden.

Deel dit artikel via: