Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

20face

SmartCell

Kiwa

SOBA

Nenova

Centurion

2N

Explicate

Seagate

Oribi ID Solutions

Advancis

i-Pro

NetworxConnect

CardAccess

SMC Alarmcentrale

Lobeco

Service Centrale Nederland

Connect Security

G4S

DZ Technologies

Hikvision

VEB

ASIS

Akuvox

ADI

Unii

ASSA ABLOY

VBN

Regio Control Veldt

VideoGuard

CSL

VVNL

Trigion

Ajax Systems

EAL

Eizo

Add Secure

Eagle Eye Networks

Crown Security Services

Bosch Security Systems

PG Security Systems

Nimo Drone Security

JMB Groep

CDVI

Multiwacht

RoSecure

Paxton

Genetec

Securitas

IDIS

De Beveiligingsjurist

Optex

OSEC

VAIBS

Masset Solutions

Gold-IP

Milestone

GFT

Paraat

ARAS

HD Security

Sequrix

Hanwha Vision Europe

NIBHV

Uniview

SmartSD

Alphatronics

Top Security

Secusoft

Brivo

Avigilon Alta

Dero Security Products

BHVcertificaat.online

HID

Nimo Dog Security

Bydemes

Seris

Alarm Meldnet

Traka ASSA ABLOY

Zes trends tegen arbeidskrapte in beveiligingsbranche

28 november 2022
Redactie
13:58

Om beveiligingsbedrijven efficiënt te kunnen automatiseren is een goed inzicht in de brancheontwikkelingen nodig. Het hierin gespecialiseerde SequriX deed daarom recent onderzoek hiernaar en signaleerde zes opvallende trends, die bedrijven uit de problemen rond de huidige personeelstekorten kunnen halen.

In een sterk veranderende wereld post-corona, zijn technologie en de (particuliere) beveiligingsbranche in een stroomversnelling geraakt en sindsdien onlosmakelijk met elkaar verbonden. Trends in de beveiligingsbranche ontwikkelen zich hierdoor razendsnel. De belangrijkste op dit moment is de krapte op de arbeidsmarkt. In het onlangs verschenen rapport van COESS (2022) ‘Labour shortages in Private Security’ geeft 92 procent van de respondenten aan moeite te hebben met het vinden van personeel en 68 procent worstelt met de adoptie van technologie in combinatie met de juiste competenties. Het probleem is tijdens de coronapandemie erger geworden door de uitstroom van gekwalificeerde arbeidskrachten.

Technologie
Beveiligingsbedrijven zullen door de personeelskrapte niet aan de marktvraag kunnen voldoen. Een oplossing is invoering van technologie, waardoor medewerkers efficiënter zijn in te zetten. Dat is de tweede trend. Bedrijven zullen meer met kunstmatige intelligentie gaan doen, medewerkers meer mobiele applicaties geven, bedrijfsprocessen verder automatiseren en meer gaan werken met online trainingstools. Binnen de technologie is de derde trend te zien: slimme camera’s die met machine- en deep learning analytics helpen bij het voorkomen van onnodige inzet van beveiligingspersoneel. Wel blijft het gevoelig liggen om beslissingen van meldkamercentralisten over te dragen aan slimme camera’s. Het is nog lastig te bepalen wanneer dat wel of niet kan.

Meer samenwerking
De vierde trend zijn mobiele applicaties voor workforce management. Deze nemen een steeds prominentere plek in om beveiligers effectiever en efficiënter te laten zijn in het veld. First time right helpt bij het foutloos en in één keer afhandelen van processen. Data driven ondersteunt bij het op basis van verzamelde data rationele beslissingen nemen over het bedrijf. En Profitability is bedoeld om met hetzelfde team meer werk te verzetten en door middel van samenwerking grotere klussen aan te kunnen. Werk dat een ander beter en sneller kan, is dan makkelijker uit te besteden. Nu nog verschillende marktpartijen kunnen zo sneller bij elkaar worden gebracht om samen uitdagingen aan te gaan.

Optimaliseren van bedrijfsprocessen
Het optimaliseren van interne en externe bedrijfsprocessen zal een steeds grotere rol gaan spelen in workforce management-software in de zogenaamde ‘integrated security solutions’ waarbij video, alarmmanagement, planning en operations volledig met elkaar zijn geïntegreerd. Een belangrijke technologische trend is dat marktpartijen gezamenlijke proposities ontwikkelen en deze gaan inzetten om beveiligingsbedrijven te helpen om met hetzelfde team meer te kunnen doen.

Learning management systems
Door de toename van technologische innovaties in 2023 in fysieke beveiliging is het ook van belang medewerkers continu te trainen en verder te ontwikkelen om deze technologie te gebruiken en op de juiste manier in te zetten. Belangrijke technologische ondersteuning hierbij zijn ‘learning management systems’. Deze platforms zullen een belangrijke meerwaarde hebben in beveiligingsbedrijven om medewerkers continu te blijven trainen en ook op het gebied van binden en boeien en medewerkerstevredenheid aan boord te houden.

Beveiligingsbedrijven die durven te investeren in technologische ondersteuningen en innovaties zullen op de langere termijn succesvoller zijn om aan de marktvraag te blijven voldoen. Daarnaast zullen ze beter in staat zijn om beveiligers te binden en te boeien en zijn ze effectiever en efficiënter bij het inzetten van beveiligingsmedewerkers. Een belangrijke tip: zorg ervoor dat drie principes bij de aanschaf van technologische innovatie in het middelpunt staan: first time right, data driven en profitability.

Rogier de Mare, managing director bij SequriX

Meer informatie over SequriX is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner