Zorgeloos winkelen met Axis netwerkcamera’s

Het analoge camerasysteem in het Belgische winkelcentrum Waasland Shopping Center was dringend aan vervanging toe. Steeds meer camera’s raakten defect en reparatie was niet meer mogelijk. Onlangs zijn de zestig camera’s vervangen door moderne exemplaren van Axis.

“We hebben verschillende merken overwogen, maar kozen uiteindelijk zelf voor Axis. Het is een betrouwbare wereldspeler met een goede naam, reputatie en open software; dat boezemt vertrouwen in”, zegt Toon De Meester, manager van het winkelcentrum.

Bekende naam
Het Waasland Shopping Center is al ruim vijftien jaar een bekende naam in het retail-landschap. Toen het vernieuwde winkelcentrum in 2004 de deuren opende, bestond de beveiliging van het complex uit zestig analoge camera’s die werden gemonitord via vier overzichtsschermen en een hoofdscherm. Omdat er na verloop van tijd geen reserveonderdelen meer verkrijgbaar waren, gingen steeds meer apparaten stuk. Hierdoor ontstonden steeds meer blind spots, waardoor werd besloten de installatie te vernieuwen en meteen grondig te moderniseren.

Oplossing
Samen met integrator ESSC werd gekeken naar verschillende mogelijkheden, zowel qua cameratypes als qua aanbieders. De keuze voor Axis was een toekomstgerichte: de open software garandeert een vlotte implementatie van eventuele toekomstige oplossingen. Daarnaast boezemen de naam en reputatie van Axis, en de focus op cybersecurity, het nodige vertrouwen in.
De implementatie van de Axis netwerkcamera’s zorgde voor een complete camerabeveiliging die makkelijk is te integreren in het bredere veiligheidsbeleid. De mogelijkheden van het nieuwe systeem, zorgden ervoor dat de banden met lokale politiediensten werden aangehaald en dat deze samenwerking nu haar vruchten afwerpt.

Deel dit artikel via: