Zware beveiliging voor premier Rutte na signalen van dreiging

Volgens De Telegraaf heeft demissionair premier Mark Rutte zware beveiliging gekregen na signalen dat hij mogelijk het doelwit is van een aanslag of ontvoering. De dreiging zou afkomstig zijn uit de hoek van de georganiseerde criminaliteit. 

Speciaal getrainde politiemensen van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) begeleiden Rutte, nadat gesignaleerd is dat hij wordt geobserveerd door personen die relaties hebben met de zogenoemde Mocromaffia. Dergelijke observaties zijn onderdeel van de voorbereiding van een moordaanslag of ontvoering.

Extra beveiliging
Van Rutte is bekend dat hij net als Peter R. de Vries weinig moet hebben van persoonsbeveiliging. Hij verplaatst zich het liefst op de fiets door het drukke Den Haag. Volgens de bronnen waarop De Telegraaf zich baseert, zou dat nu gebeuren met extra beveiliging in de vorm van zichtbare en onzichtbare maatregelen. Overheidsinstanties die hiermee belast zijn, doen daar vanzelfsprekend geen nadere mededelingen over.
Steeds meer mensen moeten beveiligd worden tegen de uiterst gewelddadige bendes die miljarden verdienen met drugssmokkel. De overheid trekt het komende jaar ruim een half miljard euro extra uit voor de bestrijding hiervan. 154 miljoen euro hiervan is bestemd voor persoonsbeveiliging voor onder andere politici, juristen en journalisten.

Deel dit artikel via: