Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Centurion

PG Security Systems

Optex

ASIS

ADI

Sequrix

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

VideoGuard

Advancis

Bosch Security Systems

ARAS

Connect Security

G4S

HID

Secusoft

HD Security

DZ Technologies

Nimo Drone Security

Seagate

Eizo

CardAccess

GFT

Oribi ID Solutions

Alphatronics

Masset Solutions

Regio Control Veldt

Hikvision

Trigion

Milestone

CDVI

Nimo Dog Security

Hanwha Vision Europe

2N

Kiwa

EAL

i-Pro

Paraat

Lobeco

Securitas

VEB

Bydemes

Genetec

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

SmartSD

Top Security

NetworxConnect

Crown Security Services

Akuvox

BHVcertificaat.online

Dero Security Products

Gold-IP

Brivo

De Beveiligingsjurist

Add Secure

JMB Groep

Paxton

OSEC

NIBHV

Uniview

Multiwacht

SOBA

Unii

Nenova

Service Centrale Nederland

VBN

VAIBS

Seris

RoSecure

CSL

IDIS

Explicate

VVNL

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

20face

Avigilon Alta

100 miljoen voor aanpak ondermijnende criminaliteit

16 november 2018
Redactie
18:27

Minister Grapperhaus investeert 100 miljoen euro in de aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit. Het geld gaat onder andere naar betere beveiliging van mainports, het verbeteren van inzicht in financiële geldstromen en versterking van de aanpak in buitengebieden.

De focus van de plannen ligt op de aanpak van de illegale drugsindustrie, de daarmee gepaard gaande verwevenheid van onder- en bovenwereld en de bijbehorende criminele geldstromen. Het geld gaat naar concrete projecten in stad en platteland, naar publiek en privaat, naar lokale en landelijke diensten.

Verdeling
Voor de verdeling van het geld hebben alle regio’s plannen kunnen indienen. Die zijn vervolgens beoordeeld door het Strategisch Beraad Ondermijning. Op basis van dit advies is tot een verdeling van de 100 miljoen gekomen. Het geld wordt onder andere ingezet om de financiële structuren die criminelen gebruiken bloot te leggen. Er wordt specifiek ingezet op de versterking van de aanpak van kwetsbare gebieden, zoals vakantieparken, het agrarisch buitengebied en bedrijventerreinen. Ook worden er maatregelen genomen in branches waar relatief veel criminaliteit voorkomt, zoals de autobranche en horeca. In de belangrijke mainports, zoals de Rotterdamse haven en Schiphol, wordt de aanpak van drugscriminaliteit versterkt.

Slag toebrengen
Grapperhaus: “We worden bijna dagelijks geconfronteerd met georganiseerde criminaliteit die onze samenleving ondermijnt. Door gevaarlijke drugslabs midden in woonwijken, door bedreiging van bestuurders en door vermenging van onder- en bovenwereld. De aanpak hiervan zie ik als een van mijn belangrijkste opdrachten. Nederland moet een minder aantrekkelijk land worden voor de georganiseerde misdaad, daarom gaan we de onderliggende voedingsbodem aanpakken. Door deze concrete investering en door versterking van de samenwerking van overheden en bedrijfsleven gaan we de georganiseerde misdaad een slag toe brengen.”

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner