Beveiliging nieuws

Onze partners

Nenova

Lobeco

RoSecure

Uniview

Crown Security Services

Centurion

Paraat

NIBHV

Ajax Systems

VBN

ASSA ABLOY

Eizo

Alarm Meldnet

2N

NetworxConnect

Dero Security Products

Nimo Drone Security

G4S

VEB

SmartCell

Service Centrale Nederland

Trigion

Bosch Security Systems

Akuvox

Connect Security

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

Explicate

i-Pro

VVNL

Paxton

Hanwha Vision Europe

Sequrix

Gold-IP

ARAS

Add Secure

Bydemes

20face

PG Security Systems

OSEC

MPL

Advancis

Regio Control Veldt

Masset Solutions

HD Security

Seagate

Unii

CDVI

Traka ASSA ABLOY

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

Eagle Eye Networks

Secusoft

CSL

Multiwacht

BHVcertificaat.online

Nimo Dog Security

Securitas

De Beveiligingsjurist

ASIS

Kiwa

Milestone

Hikvision

JMB Groep

Optex

EAL

CardAccess

Genetec

Avigilon Alta

HID

Seris

Top Security

Brivo

SmartSD

SOBA

IDIS

ADI

Alphatronics

GFT

VAIBS

1000 euro beveiligingssubsidie voor omwonenden AZC

19 april 2024
Redactie
07:21

Omwonenden van het toekomstige asielzoekerscentrum op het bedrijventerrein Distripark in Dordrecht krijgen van de gemeente de mogelijkheid om op kosten van de gemeente tot maximaal duizend euro te besteden aan extra hang- en sluitwerk voor hun woning. Dit voorstel werd door een ruime meerderheid van de gemeenteraad aangenomen, met als doel tegemoet te komen aan bezorgde buurtbewoners.

Niet elke Dordtse politicus is enthousiast. “We doen net alsof het allemaal criminelen zijn die hier naartoe komen”, kritiseerde GroenLinks-fractievoorzitter Abdullah Uysal, die tegen het voorstel was. Volgens hem kwam de motie voort uit ‘onbestemde angstgevoelens’. RTV Dordrecht meldde dat hij de indieners van het plan verwijt dat zij ‘asielzoekers op een smakeloze manier in kwaad daglicht zetten’. Marije Schnabel (PvdA) vindt dat ook. “Het is wellicht niet de bedoeling en met oog voor de huidige bewoners, maar het gevolg is wel dat mensen die in het azc komen wonen, hiermee gecriminaliseerd worden.”

Handreiking
Het nieuwe AZC, met ruimte voor maximaal 580 bewoners, wordt eind dit jaar in gebruik genomen en blijft tien jaar staan. Bewoners van buurtschap Wieldrechtse Zeedijk hebben al langere tijd geprotesteerd tegen het AZC. Vooral omdat het zo groot wordt. De ChristenUnie/SGP-fractie begrijpt de ongerustheid van de bewoners en vindt dat het subsidieplan ‘prima zonder criminalisering’ kan worden opgevat. Ook het CDA vindt dat. Volgens deze partij voelen de bewoners van de Wieldrechtse Zeedijk zich al langer onvoldoende gehoord. Gezien het verleden is er een goede reden voor een handreiking om noodzakelijke aanpassingen te doen aan hang- en sluitwerk om bij te dragen aan het veiligheidsgevoel in het buurtschap. “Niet als doekje voor het bloeden vanwege de komst van het AZC, maar wel vanwege wat het buurtschap de afgelopen jaren heeft moeten verstouwen”, aldus Albert Klerk.

In totaal stemden 27 raadsleden voor het voorstel en 11 tegen.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner