Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

i-Pro

Regio Control Veldt

BHVcertificaat.online

HID

Advancis

2N

Bydemes

Eagle Eye Networks

Centurion

OSEC

VBN

Bosch Security Systems

Alphatronics

Nenova

Hanwha Vision Europe

Connect Security

Sequrix

SMC Alarmcentrale

De Beveiligingsjurist

Uniview

Crown Security Services

PG Security Systems

ARAS

Kiwa

Alarm Meldnet

CardAccess

NIBHV

Avigilon Alta

GFT

Trigion

Hikvision

VVNL

Top Security

SmartSD

Genetec

CSL

VEB

Nimo Drone Security

VideoGuard

ASSA ABLOY

ASIS

ADI

RoSecure

EAL

Nimo Dog Security

Traka ASSA ABLOY

SOBA

Unii

Securitas

Dero Security Products

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

Akuvox

SmartCell

NetworxConnect

HD Security

Secusoft

VAIBS

20face

Gold-IP

JMB Groep

Milestone

Eizo

Optex

Lobeco

CDVI

Add Secure

DZ Technologies

G4S

Paxton

Multiwacht

Seagate

Seris

Masset Solutions

Paraat

Oribi ID Solutions

Brivo

IDIS

Explicate

1000 euro beveiligingssubsidie voor omwonenden AZC

19 april 2024
Redactie
07:21

Omwonenden van het toekomstige asielzoekerscentrum op het bedrijventerrein Distripark in Dordrecht krijgen van de gemeente de mogelijkheid om op kosten van de gemeente tot maximaal duizend euro te besteden aan extra hang- en sluitwerk voor hun woning. Dit voorstel werd door een ruime meerderheid van de gemeenteraad aangenomen, met als doel tegemoet te komen aan bezorgde buurtbewoners.

Niet elke Dordtse politicus is enthousiast. “We doen net alsof het allemaal criminelen zijn die hier naartoe komen”, kritiseerde GroenLinks-fractievoorzitter Abdullah Uysal, die tegen het voorstel was. Volgens hem kwam de motie voort uit ‘onbestemde angstgevoelens’. RTV Dordrecht meldde dat hij de indieners van het plan verwijt dat zij ‘asielzoekers op een smakeloze manier in kwaad daglicht zetten’. Marije Schnabel (PvdA) vindt dat ook. “Het is wellicht niet de bedoeling en met oog voor de huidige bewoners, maar het gevolg is wel dat mensen die in het azc komen wonen, hiermee gecriminaliseerd worden.”

Handreiking
Het nieuwe AZC, met ruimte voor maximaal 580 bewoners, wordt eind dit jaar in gebruik genomen en blijft tien jaar staan. Bewoners van buurtschap Wieldrechtse Zeedijk hebben al langere tijd geprotesteerd tegen het AZC. Vooral omdat het zo groot wordt. De ChristenUnie/SGP-fractie begrijpt de ongerustheid van de bewoners en vindt dat het subsidieplan ‘prima zonder criminalisering’ kan worden opgevat. Ook het CDA vindt dat. Volgens deze partij voelen de bewoners van de Wieldrechtse Zeedijk zich al langer onvoldoende gehoord. Gezien het verleden is er een goede reden voor een handreiking om noodzakelijke aanpassingen te doen aan hang- en sluitwerk om bij te dragen aan het veiligheidsgevoel in het buurtschap. “Niet als doekje voor het bloeden vanwege de komst van het AZC, maar wel vanwege wat het buurtschap de afgelopen jaren heeft moeten verstouwen”, aldus Albert Klerk.

In totaal stemden 27 raadsleden voor het voorstel en 11 tegen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner