Beveiliging nieuws

Onze partners

Eagle Eye Networks

Milestone

Gold-IP

Secusoft

Explicate

NIBHV

SMC Alarmcentrale

CSL

Paxton

SmartCell

SmartSD

Multiwacht

Avigilon Alta

JMB Groep

Advancis

VBN

Brivo

Sequrix

GFT

Kiwa

Uniview

Oribi ID Solutions

HD Security

ADI

Regio Control Veldt

VVNL

VEB

ASIS

HID

RoSecure

BHVcertificaat.online

G4S

Trigion

VideoGuard

CardAccess

i-Pro

Add Secure

NetworxConnect

Masset Solutions

Nimo Dog Security

De Beveiligingsjurist

Ajax Systems

Top Security

Connect Security

Centurion

Unii

CDVI

20face

VAIBS

Bosch Security Systems

Genetec

PG Security Systems

IDIS

Seagate

Bydemes

Akuvox

2N

Dero Security Products

Eizo

Traka ASSA ABLOY

MPL

Nimo Drone Security

Seris

EAL

Securitas

ASSA ABLOY

Optex

OSEC

Alarm Meldnet

Nenova

Paraat

Service Centrale Nederland

Hanwha Vision Europe

Alphatronics

DZ Technologies

Hikvision

SOBA

Dahua

Lobeco

ARAS

Crown Security Services

Beveiliging logistiek blijft bijzonder uitdagend

15 maart 2024
Redactie
10:19

Beveiliging in de logistieke sector is een voortdurend proces dat de volledige inzet van alle betrokkenen vergt. Een effectief beveiligingsbeleid is van cruciaal belang om diefstal, fraude, vandalisme en andere incidenten te voorkomen, maar de diversiteit van de logistieke sector maakt het implementeren ervan bijzonder uitdagend, schrijft SERIS Security Nederland uit ervaring.

De logistieke sector omvat een breed scala aan schakels, van leveranciers tot transporteurs en distributiecentra. Elke schakel vormt een potentieel risico voor ongewenste gebeurtenissen, wat de noodzaak van een grondig beveiligingsbeleid benadrukt.
Een bijzondere zorg vormen dreigingen waarbij insiders betrokken zijn. Insiders, personen met legitieme toegang tot logistieke locaties of informatie, kunnen deze toegang misbruiken, hetzij opzettelijk of onopzettelijk. Dit benadrukt het belang van een sterke bedrijfscultuur, waarin bewustzijn over beveiligingsrisico’s en naleving van procedures centraal staan.

Creëren van een veilige werkomgeving
Een cruciale rol in het versterken van de veiligheidscultuur wordt gespeeld door het management. Investeringen in gespecialiseerde trainingen voor medewerkers, het verstrekken van voldoende middelen voor geavanceerde beveiligingsapparatuur en het belonen van betrokkenheid bij het melden van risico’s dragen allemaal bij aan het creëren van een veilige werkomgeving.
Het handhaven van regels moet gericht zijn op het continu verbeteren van beveiligingsprotocollen, waarbij zowel het management als de medewerkers samenwerken om potentiële risico’s te identificeren en oplossingen te vinden. Het erkennen en benutten van de bedrijfscultuur als een motor voor effectieve beveiliging is van cruciaal belang voor de veiligheid binnen de logistieke sector.

Investeren in een sterke veiligheidscultuur is niet alleen een verantwoordelijkheid, maar ook een investering in de toekomst. Het waarborgt niet alleen de veiligheid, maar vermindert ook de kans op incidenten en ondermijning aanzienlijk.

Lees hier de volledige blog!

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

Suricat

MPL

Videoguard

Wordt een partner