Track en Trace tegen winkeldiefstal

Winkeliers in de omgeving van Plein ’40-’45 in het Amsterdamse stasdsdeel Nieuw-West gaan hun dure goederen beveiligen met Track and Trace-technologie. Na een overval of diefstal kunnen zij dan achterhalen waar de spullen zich bevinden.

De gemeente Amsterdam stelt de benodigde systemen bij wijze van 4045proef beschikbaar om zo het aantal overvallen een diefstallen terug te dringen.
Het Track en Trace-systeem wordt bij een overval automatisch geactiveerd. Er gaat een alarm af en de locatie wordt uitgelezen. Op basis van die gegevens kan de politie actie ondernemen en direct achterhalen waar de buit zich bevindt. Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud installeerde het eerste systeem bij juwelier Nusselein aan de Burgemeester de Vlugtlaan, die in het verleden regelmatig is overvallen. Uiteindelijk worden alle juweliers in het stadsdeel uitgerust met Track en Trace. Voor extra veiligheid maken de winkeliers in het door criminaliteit geteisterde stadsdeel ook gebruik van syntetisch DNA en cameratoezicht. Daarnaast volgen zij overvaltrainingen, accepteren zij alleen pin-betalingen en waarschuwen zij elkaar via WhatsApp.

Deel dit artikel via: