Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SmartSD

IDIS

BHVcertificaat.online

Seagate

2N

NetworxConnect

Alarm Meldnet

ARAS

Uniview

Nenova

Multiwacht

JMB Groep

Unii

CSL

SOBA

HID

ASIS

SMC Alarmcentrale

Bydemes

Brivo

Milestone

Secusoft

Hikvision

VBN

Optex

Sequrix

SmartCell

Kiwa

Securitas

Nimo Drone Security

Traka ASSA ABLOY

VEB

Avigilon Alta

PG Security Systems

Masset Solutions

Centurion

Bosch Security Systems

HD Security

CDVI

Crown Security Services

Akuvox

Genetec

VideoGuard

GFT

20face

VAIBS

Eagle Eye Networks

Paxton

Dero Security Products

Seris

DZ Technologies

Explicate

Ajax Systems

Lobeco

VVNL

Gold-IP

ASSA ABLOY

RoSecure

Trigion

Eizo

Hanwha Vision Europe

Regio Control Veldt

Alphatronics

Add Secure

Top Security

OSEC

Nimo Dog Security

Advancis

NIBHV

CardAccess

Paraat

EAL

De Beveiligingsjurist

Service Centrale Nederland

ADI

Oribi ID Solutions

G4S

i-Pro

Connect Security

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

24 februari 2024
Redactie
07:54

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) heeft zich bewezen als effectief instrument voor het bevorderen van publiek-private samenwerkingen op het gebied van veiligheid. Het behalen van het KVO-certificaat is een bewijs van een succesvolle samenwerking tussen verschillende belanghebbenden in een winkelgebied, bedrijventerrein of buitengebied, gedurende een periode van drie jaar. Het keurmerk wordt beheerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Duurzame Samenwerking als Basis

Centraal in het KVO staat duurzame samenwerking tussen diverse partijen, waaronder ondernemers, bewoners, gemeente, politie en brandweer. Deze samenwerking is van cruciaal belang omdat de meeste veiligheidsproblemen niet individueel kunnen worden opgelost.

Brede Aanpak van Veiligheidsaspecten

Het KVO richt zich op een breed scala aan veiligheidsaspecten, waaronder criminaliteit, leegstand, ondermijning, onderhoud van de openbare ruimte, brandveiligheid en verkeersveiligheid. Het betrekt niet alleen ondernemers, maar ook andere belanghebbenden zoals gemeenten, brancheorganisaties, netwerkbeheerders, parkmanagementorganisaties en particuliere beveiligingsorganisaties.

Ondersteuning door Procesbegeleiding

Het opzetten van een succesvol KVO-traject vereist tijd en inzet. Duidelijke afspraken en een gestructureerde aanpak zijn essentieel. Initiatiefnemers, zoals ondernemersverenigingen, parkmanagementorganisaties en gemeenten, kunnen gebruikmaken van externe procesbegeleiders om het traject vorm te geven en te begeleiden tot aan de KVO-audit. De procesbegeleider speelt een belangrijke rol in het organiseren van bijeenkomsten en het monitoren van de voortgang.

Het KVO-certificaat als Erkenning van Succes

Het KVO-certificaat wordt toegekend na een onafhankelijke audit door een certificatie-instelling. Het certificaat is een erkenning van de gezamenlijke inspanningen en gemeenschapsbetrokkenheid bij het bevorderen van veiligheid. Het vertegenwoordigt een waardevolle mijlpaal in het organiseren van duurzame samenwerkingen voor een veilige toekomst.

KVO 4.0: Flexibeler en Op Maat Gemaakt

Op 1 februari 2024 is KVO 4.0 geïntroduceerd, bestaande uit drie afzonderlijke handboeken voor winkelgebieden, bedrijventerreinen en buitengebieden. Deze nieuwe handboeken bieden meer flexibiliteit en mogelijkheden voor maatwerk. KVO 4.0 vervangt het oude certificatieschema en biedt een verbeterd kader voor het bevorderen van veiligheid in verschillende gebieden.

Organisaties die geïnteresseerd zijn in het behalen van het KVO-certificaat kunnen contact opnemen met certificatie-instelling Kiwa NCP. KVO biedt een effectieve manier om veiligheid te bevorderen en gemeenschappen te versterken door middel van publiek-private samenwerkingen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner