Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Sequrix

De Beveiligingsjurist

ASIS

Securitas

SOBA

Gold-IP

Trigion

Genetec

i-Pro

Add Secure

BHVcertificaat.online

Multiwacht

Kiwa

20face

NIBHV

SmartSD

SMC Alarmcentrale

PG Security Systems

Lobeco

OSEC

Hanwha Vision Europe

VBN

NetworxConnect

Nenova

G4S

Brivo

Hikvision

Alphatronics

GFT

Seagate

VAIBS

ARAS

Milestone

VideoGuard

Oribi ID Solutions

Bydemes

Crown Security Services

CDVI

Explicate

Alarm Meldnet

HID

EAL

Avigilon Alta

Service Centrale Nederland

Masset Solutions

Centurion

Connect Security

RoSecure

Traka ASSA ABLOY

CardAccess

Ajax Systems

Optex

Nimo Drone Security

Paxton

Paraat

SmartCell

JMB Groep

HD Security

Top Security

Nimo Dog Security

2N

IDIS

ADI

CSL

Secusoft

Eizo

ASSA ABLOY

DZ Technologies

Uniview

Seris

Regio Control Veldt

Unii

VEB

Dero Security Products

Akuvox

Bosch Security Systems

Advancis

VVNL

Eagle Eye Networks

Particuliere alarmcentrale

28 februari 2024
Redactie
13:46

Een particuliere alarmcentrale (PAC) is een organisatie die alarmmeldingen van beveiligingssystemen ontvangt, verwerkt en hierop reageert volgens vooraf vastgestelde protocollen. De hoofdfunctie van een PAC is het bieden van professionele alarmopvolging en -verwerking voor bedrijven, instellingen en particulieren die beveiligingssystemen zoals inbraakalarmsystemen, brandalarmsystemen, en persoonsalarmsystemen gebruiken.

Enkele taken en functies van een particuliere alarmcentrale zijn:

  1. Alarmontvangst: Een PAC ontvangt alarmmeldingen van beveiligingssystemen die zijn geactiveerd als reactie op mogelijke noodsituaties zoals inbraak, brand, medische noodgevallen of technische storingen.
  2. Alarmverificatie: De PAC verifieert de ontvangen alarmmeldingen door contact op te nemen met de locatie waar het alarm is geactiveerd, meestal via telefoon of beveiligde communicatiemiddelen. Dit helpt om de kans op onnodige alarmen te verminderen en de juistheid van de melding te bevestigen voordat actie wordt ondernomen.
  3. Alarmopvolging: Op basis van de verificatie van de alarmmelding onderneemt de PAC passende actie volgens vooraf vastgestelde protocollen. Dit kan het inschakelen van hulpdiensten zoals politie, brandweer of medische hulpverleners omvatten, of het waarschuwen van aangewezen contactpersonen of sleutelhouders.
  4. Bewaking en ondersteuning: Naast het verwerken van alarmmeldingen biedt een PAC vaak ook 24/7 bewaking en ondersteuning aan klanten met beveiligingssystemen. Dit kan onder meer omvatten het monitoren van live videobeelden van beveiligingscamera’s, het op afstand beheren van toegangssystemen en het bieden van technische ondersteuning aan gebruikers.
  5. Registratie en rapportage: Een PAC houdt gedetailleerde registraties bij van alle ontvangen alarmmeldingen, de verificatie en opvolging ervan, en alle acties die zijn ondernomen als reactie op de meldingen. Deze registraties worden vaak gebruikt voor rapportage aan klanten, wetshandhavingsinstanties en verzekeringsmaatschappijen.

Kortom, een particuliere alarmcentrale speelt een cruciale rol bij het bewaken en reageren op noodsituaties en alarmmeldingen van beveiligingssystemen, met als doel de veiligheid en beveiliging van klanten te waarborgen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner