Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Dog Security

NetworxConnect

Milestone

Bosch Security Systems

HD Security

Uniview

Trigion

HID

2N

Brivo

Nimo Drone Security

DZ Technologies

SmartCell

De Beveiligingsjurist

Paxton

CardAccess

Top Security

Optex

Ajax Systems

GFT

Centurion

Akuvox

EAL

BHVcertificaat.online

IDIS

SMC Alarmcentrale

G4S

Alarm Meldnet

Nenova

JMB Groep

Alphatronics

Oribi ID Solutions

Secusoft

OSEC

Seagate

Multiwacht

Bydemes

i-Pro

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

Securitas

SmartSD

Avigilon Alta

Regio Control Veldt

Crown Security Services

VEB

Add Secure

ADI

Kiwa

Connect Security

VVNL

NIBHV

Seris

RoSecure

Unii

Sequrix

Gold-IP

ASSA ABLOY

VideoGuard

SOBA

VAIBS

Genetec

Masset Solutions

Hikvision

Eagle Eye Networks

Advancis

Lobeco

20face

CDVI

Traka ASSA ABLOY

VBN

CSL

Eizo

Dero Security Products

Paraat

ASIS

Explicate

ARAS

Hanwha Vision Europe

Salvage

3 maart 2024
Redactie
08:02

Salvage verwijst naar de acties die worden ondernomen om schade te beperken en eigendommen te beschermen na een ongeval, ramp of andere noodsituatie. Het omvat het redden, beschermen en bewaren van eigendommen en middelen die in gevaar zijn door brand, overstromingen, explosies, natuurrampen en andere calamiteiten.

Het doel van salvage is om verdere schade aan eigendommen te voorkomen en om te helpen bij het herstelproces na een ramp of noodsituatie. Dit kan onder meer het evacueren van mensen en dieren, het verwijderen van gevaarlijke stoffen, het beveiligen van gebouwen en infrastructuur, het beschermen van waardevolle bezittingen en het coördineren van hulpverleningsinspanningen om de schade te minimaliseren.

Salvage wordt vaak uitgevoerd door speciaal opgeleide professionals, zoals brandweerlieden, reddingswerkers, rampenbestrijdingspersoneel en verzekeringsinspecteurs. Deze mensen zijn getraind in het beoordelen van risico’s, het nemen van snelle beslissingen en het uitvoeren van effectieve acties om eigendommen te beschermen en levens te redden tijdens noodsituaties.

Salvage omvat een breed scala aan activiteiten, waaronder het blussen van branden, het pompen van water uit overstroomde gebieden, het opruimen van puin en wrakstukken, het evacueren van mensen uit gevaarlijke situaties, het stabiliseren van gebouwen en structuren, het beveiligen van gevaarlijke stoffen en het verstrekken van noodhulp aan getroffen gemeenschappen.

Het belang van salvage kan niet worden onderschat, omdat het helpt om de impact van rampen en noodsituaties te verminderen, levens te redden en de veerkracht van gemeenschappen te vergroten bij het omgaan met tegenspoed. Het is een essentieel onderdeel van de algehele reactie op noodsituaties en draagt bij aan een effectieve en georganiseerde aanpak van crisismanagement en rampenbestrijding.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner