Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Sequrix

Gold-IP

Genetec

Bosch Security Systems

De Beveiligingsjurist

Unii

Milestone

CardAccess

SmartCell

VAIBS

Securitas

Nimo Dog Security

Explicate

Traka ASSA ABLOY

Dero Security Products

Paxton

Ajax Systems

ASIS

ASSA ABLOY

Seagate

Uniview

Seris

RoSecure

Top Security

Masset Solutions

Alphatronics

VBN

Kiwa

20face

Nenova

BHVcertificaat.online

NIBHV

Lobeco

Bydemes

2N

IDIS

Avigilon Alta

CSL

VideoGuard

Centurion

SmartSD

Akuvox

EAL

Brivo

Optex

Paraat

PG Security Systems

G4S

HID

ADI

Multiwacht

OSEC

Trigion

Hikvision

Alarm Meldnet

Advancis

Eizo

Nimo Drone Security

SMC Alarmcentrale

Secusoft

SOBA

VEB

Add Secure

i-Pro

Service Centrale Nederland

VVNL

Eagle Eye Networks

CDVI

Oribi ID Solutions

JMB Groep

Connect Security

Hanwha Vision Europe

NetworxConnect

DZ Technologies

HD Security

Crown Security Services

GFT

Regio Control Veldt

ARAS

Synthetisch DNA

6 maart 2024
Redactie
16:08

Synthetisch DNA, ook wel kunstmatig DNA genoemd, wordt gebruikt als middel om inbrekers te ontmoedigen door eigendommen te markeren en te identificeren. Ook wordt het gebruikt om inbrekers of overvallers te besprenkelen, wat bij een aanhouding als bewijs kan dienen. Het is een vloeistof of gelachtige substantie die een unieke code bevat die aan een specifiek eigendom, een gebeurtenis of een locatie kan worden gekoppeld. Deze unieke code kan worden gelezen met behulp van speciale scanners en wordt gebruikt om de oorsprong van gestolen goederen te achterhalen en daders te identificeren.

Synthetisch DNA wordt vaak toegepast als onderdeel van een pakket aan maatregelen om inbraak en diefstal te ontmoedigen en te voorkomen. Het kan worden aangebracht op waardevolle voorwerpen, zoals elektronica, sieraden, kunstwerken, en zelfs op geldlades of kluisjes. Wanneer het gemarkeerde object wordt aangetroffen, bijvoorbeeld bij een heler, kan het synthetische DNA voor bewijs zorgen en helpen het voorwerp naar de eigenaar terug te brengen.

Het gebruik van synthetisch DNA in inbraakbeveiliging biedt verschillende voordelen. Ten eerste kan het dienen als een afschrikmiddel voor potentiële inbrekers, aangezien synthetisch DNA bekendheid geniet in het inbrekersmilieu en bekend is dat het de dreiging van identificatie en opsporing verhoogt. Ten tweede maakt het de identificatie van gestolen goederen en daders gemakkelijker voor wetshandhavingsinstanties, waardoor de kans op terugvordering van gestolen eigendommen en de arrestatie van daders wordt vergroot. Bovendien kan het bewijs van synthetisch DNA bijdragen aan het versterken van juridische zaken tegen inbrekers en het voorkomen van herhaalde misdrijven.

Het proces van het aanbrengen van synthetisch DNA op eigendommen is over het algemeen eenvoudig en niet schadelijk voor de goederen. De vloeistof of gel wordt aangebracht met een speciale marker of spuitfles en droogt vervolgens op, waardoor een onzichtbare markering achterblijft die alleen zichtbaar wordt onder ultraviolet licht of bij gebruik van een speciale scanner.

Kortom, synthetisch DNA is een effectief middel in inbraakbeveiligingssystemen dat helpt bij het identificeren en traceren van gestolen goederen en het ontmoedigen van potentiële inbrekers.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner