Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Sequrix

Hanwha Vision Europe

SOBA

CDVI

Brivo

PG Security Systems

CSL

Eagle Eye Networks

VVNL

Nimo Dog Security

SMC Alarmcentrale

Securitas

ASSA ABLOY

Optex

Akuvox

Gold-IP

Multiwacht

G4S

VideoGuard

20face

Hikvision

GFT

VBN

Traka ASSA ABLOY

Unii

OSEC

Regio Control Veldt

Eizo

BHVcertificaat.online

Masset Solutions

NIBHV

Dero Security Products

VAIBS

i-Pro

Trigion

Crown Security Services

Seris

SmartSD

JMB Groep

Explicate

Seagate

Alarm Meldnet

ASIS

EAL

Alphatronics

NetworxConnect

Advancis

2N

SmartCell

Genetec

Top Security

Add Secure

IDIS

De Beveiligingsjurist

Connect Security

Secusoft

Bydemes

Avigilon Alta

Centurion

VEB

Paraat

Nenova

Kiwa

CardAccess

Uniview

Oribi ID Solutions

ARAS

Bosch Security Systems

Nimo Drone Security

DZ Technologies

Lobeco

HD Security

Ajax Systems

Service Centrale Nederland

Milestone

ADI

RoSecure

HID

Paxton

Verkeersregelaar

16 maart 2024
Redactie
13:07

Een verkeersregelaar is een persoon die belast is met het regelen van het verkeer op wegen, kruispunten of bij evenementen om de veiligheid en doorstroming van het verkeer te waarborgen. Verkeersregelaars kunnen worden ingezet in verschillende situaties, zoals bij wegwerkzaamheden, ongevallen, speciale evenementen, of wanneer verkeerslichten niet functioneren.

De bevoegdheden van een verkeersregelaar zijn vastgelegd in de Wegenverkeerswet 1994 en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990). Hieronder staan enkele van de belangrijkste bevoegdheden van een verkeersregelaar:

  1. Stoppen en doorlaten van verkeer: Een verkeersregelaar kan het verkeer stoppen of doorlaten om de veiligheid te waarborgen en de doorstroming te regelen. Ze kunnen handgebaren, borden of fluitjes gebruiken om weggebruikers te instrueren.
  2. Aanwijzingen geven: Verkeersregelaars kunnen aanwijzingen geven aan weggebruikers over welke richting ze moeten volgen, bijvoorbeeld door middel van handgebaren of borden.
  3. Afdwingen van verkeersregels: Verkeersregelaars hebben de bevoegdheid om weggebruikers te instrueren om zich aan bepaalde verkeersregels te houden, zoals snelheidsbeperkingen, stoppen bij een stopbord, of het volgen van een bepaalde rijbaan.
  4. Veiligheid waarborgen: Het belangrijkste doel van een verkeersregelaar is om de veiligheid op de weg te waarborgen. Ze kunnen ingrijpen bij gevaarlijke situaties, zoals het voorkomen van botsingen of het begeleiden van voetgangers over een drukke weg.
  5. Samenwerken met andere hulpdiensten: Verkeersregelaars werken vaak samen met andere hulpdiensten, zoals politie, brandweer en ambulancepersoneel, om de verkeersstromen te coördineren en de hulpverlening te vergemakkelijken.

Het is belangrijk op te merken dat de bevoegdheden van een verkeersregelaar beperkt zijn tot het regelen van het verkeer in specifieke situaties en dat ze niet dezelfde autoriteit hebben als politieagenten. Hun rol is voornamelijk gericht op het faciliteren van een veilige en vlotte verkeersdoorstroming in situaties waar extra regeling en begeleiding nodig zijn.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner