Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bosch Security Systems

IDIS

SOBA

CardAccess

Brivo

Eagle Eye Networks

Traka ASSA ABLOY

Optex

VAIBS

Oribi ID Solutions

Uniview

Secusoft

CDVI

Paxton

Nimo Drone Security

SmartCell

SmartSD

DZ Technologies

CSL

Avigilon Alta

Genetec

PG Security Systems

RoSecure

2N

NIBHV

VideoGuard

De Beveiligingsjurist

VEB

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

ASIS

20face

Paraat

Trigion

ASSA ABLOY

Bydemes

Akuvox

Regio Control Veldt

ARAS

Hanwha Vision Europe

VVNL

Add Secure

Sequrix

Centurion

Alarm Meldnet

SMC Alarmcentrale

OSEC

Alphatronics

Explicate

Gold-IP

Kiwa

Top Security

Connect Security

Seris

Hikvision

VBN

BHVcertificaat.online

G4S

GFT

Crown Security Services

Seagate

Securitas

NetworxConnect

HID

Nenova

i-Pro

HD Security

Advancis

JMB Groep

ADI

Multiwacht

Nimo Dog Security

Dero Security Products

Lobeco

Masset Solutions

Milestone

Unii

Eizo

EAL

Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024

Op 25 april, 23 mei en 30 mei vindt in het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), Den Haag de HCB Cursus Integrale Persoonsgerichte Aanpak plaats. Deze cursus is ontwikkeld voor coördinatoren, regisseurs, projectleiders en adviseurs op het gebied van zorg en veiligheid bij gemeenten, politie, justitie en instellingen.

Veelplegers hebben een groot aandeel in de gepleegde criminaliteit en overlast. De groep stelselmatige daders die verantwoordelijk is voor een groot deel van de ervaren overlast en criminaliteit kenmerkt zich veelal door een complexe meervoudige problematiek waardoor het moeilijk is om een ‘normaal’ leven te leiden. Het gaat hier om psychische problemen, een alcohol- en/ of drugsverslaving, geen eigen woonruimte, geen opleiding, geen baan, hoge schulden, sociaal isolement en sociale uitsluiting. Om een gedragsverandering van een stelselmatige dader te bewerkstelligen, volstaat het niet om slechts één of enkele problemen van hem of haar aan te pakken, maar is een breed opgezet hulpverleningstraject noodzakelijk waarin aandacht wordt besteed aan alle leefgebieden. Dit vraagt om een integrale persoonsgerichte aanpak van de complexe meervoudige problematiek door betrokken organisaties en professionals.

Inhoud
Tijdens deze cursus leren deelnemers hoe je stelselmatige daders aanpakt die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de criminaliteit en overlast, hoe je integraal complexe meervoudige problematiek aanpakt, op welke manier je samenwerking tussen betrokken organisaties en professionals organiseert en regisseert, hoe je rechtmatig en doelmatig informatie uitwisselt met betrokken organisaties en professionals en op welke manier je voorkomt dat een dreigende situatie escaleert en leidt tot maatschappelijke onrust.
Docenten zijn Ron van Gijn, juridisch beleidsmedewerker openbare Orde en Veiligheid, gemeente ‘s-Hertogenbosch, Frank van Summeren, adviseur bij RONT Management Consultants en hoofddocent van de HCB Cursus Integrale Persoonsgerichte Aanpak en Kees Zeebregts, procesregisseur, Zorg en Veiligheidshuis Rotterdam Rijnmond.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner